Lisa Mari Aga tilrettelegger for god julestemning ved AGAs kantine i Blåbygget / Gammellaben

Julestemning i lunsjen

21 desember, 2015 10:09 Del Del Del

I desember måned kommer de fleste som er innom AGAs kantiner i julestemning. Bordene er dekket med røde duker, julestjerner og levende lys. Juletreet er pyntet og på menyen er det flere juleretter.

– Vi pynter til jul for at folk skal komme i julestemning. Det er jo en ellers mørk tid og da er det ekstra koselig og pynte med levende lys, sier kantinemedarbeider Lisa-Mari Aga.

I desember endres også menyen, og det fristes med sylte, ribberull, grøt, ribbe og juletallerken.

– Kundene vil gjerne ha julemat på menyen og da spesielt juletallerken, sier Lisa-Mari.

Førjulstid er den travleste perioden for AGA kantinedrift & catering AS som har fem kantiner sentrert i og utenfor Mo Industripark. I tillegg til daglig kantinedrift leverer også bedriften catering, hvor spesielt juletapas er en vinner.

– I desember tilpasser vi tapasmenyen og serverer retter som grillspyd med julepølse, medisterkake og kjøttboller, søt potetmos, marinert kalkunspyd, og wraps med sylterull og sennep. Vi merker godt at det er jul. Mange bedrifter har julelunsj hvor de bestiller snitter med forskjellige julepålegg. Vi smører flere tusen snitter i denne perioden, forteller hun.

De har også julebord de leverer ribbetallerken og pinnekjøtt til.

I 20 år har AGA drevet kantinedrift, og de startet med en kantine og to til tre ansatte. I dag består AGA kantinedrift & catering AS av fem avdelinger med åtte ansatte fordelt med kantiner på Gulbygget, Blåbygget, samt ved Glencore Manganese Norway AS, Fesil Rana Metall AS og Sentrale verksteder. Sistnevnte er den travleste, hvor mesteparten av maten som selges produseres.

– Menyen har forandret seg mye siden oppstarten. Nå lager vi mer moderen mat og vi kan tillate oss og eksperimentere mer, forteller Lisa-Mari Aga.

 

Last ned artikkelen i pdf:

GSnr7_2015s9

GSnr7_2015s10

 

Del Del Del