Et ungt firma med en stab på fem svært erfarne medarbeidere og en lærling. Fra venstre: Tom Johansen, Arne Bohlin, Roar Wenngren, Ragnar Kildal, Trond J. Trondsen, Magnus Klausen og Mads Yttervik.

Kaster seg ut i konkurransen

12 april, 2014 21:40 Del Del Del

Vi har som mål å vokse til 10-12 medarbeidere i løpet av året.

Dette sier Trond J. Trondsen, daglig leder ved T. T. Kran og industrielt vedlikehold AS.

Firmaet ble startet opp i september 2013, med en stab på fem svært erfarne medarbeidere og en lærling. Et ungt og nytt firma, men nestor i kompetanse.

Selskapet er sertifisert i de fleste klasser innenfor løfteutstyr og redskaper, i ASAS, der to personer også er godkjent som S2. De ansatte har til sammen svært høy kompetanse og erfaring med kraner, industripumper, gearkasser og mekanisk maskineri.

– Jeg etablerte firmaet i samråd med eldre arbeidskollegaer fra det tidligere Miras, da Miras valgte å avslutte sin satsing innenfor mekanisk og kranteknisk kompetanse, forteller Trondsen.

Firmaet tilbyr tjenester for industrien på Helgeland, gjennom å videreføre verdifull kompetanse og erfaring, helt tilbake fra etableringen av Norsk Jernverk.

– Vi ville skape en sikker og trivelig arbeidsplass som kan ta vare på eldre fagkompetanse og samtidig være i front for nytenkning innenfor vår bransje, sier han.

De satser friskt på å bygge en bedrift som er konkurransedyktig, gjennom minimum administrasjon, med god innflytelse fra arbeidsstokken, og ved å satse på imøtekommenhet og samarbeidsevne ovenfor kunder. De har fokus på framtidige krav fra myndigheter, samtidig som de satser på effektiv drift, og høyt nivå på HMS- og kvalitetsarbeid. Derfor satser de blant annet på å bli sertifisert som «Fyrtårn»-bedrift, i samarbeid med kommunen og Helse og Sikkerhet.

– Vi skal være en nyskapende og løsningsorientert bedrift, slår Trondsen fast.

De er allerede godkjent som opplæringsbedrift og har også tatt inn en lærling. Dette er noe de mener er viktig for faget og for god kundeoppfølging.

 

Kvalitetskraner

T. T. Kran og industrielt vedlikehold AS har satset på salg av Künezug kraner, som de, ut fra sin lange erfaring i markedet, mener er det beste kranmerket i bransjen.

– Det er et kranmerke med enestående og framtidsrettede patenter, som gjør at de sees på som kranenes «Rolls Roys». De har mange smarte løsninger som gir effektive løft, sier Trond Trondsen.

Av andre kjente merker har de satset på Mohr som produsent av kroker til løft, et merke som blant annet brukes i de fleste mobil- og byggkraner, industrikraner, åk, ankre og andre spesialprodukter av meget høy kvalitet. De samarbeider også med Munch.

Firmaet har lokaler i deler av den tidligere lokstallen, sentralt i Mo Industripark.

– Det er en sentral plassering, både i industriparken og i forhold til oppfølging av kunder på hele Helgeland, ja faktisk også i forhold til markedet i hele landet.

Mo Industripark AS har vært svært behjelpelig og stilt positivt opp for oss med lokaler og på annen måte, sier han.

Trondsen mener det absolutt er rom for et lokalt kranfirma, til tross for sterk konkurranse i dette markedet, og sterkt pressede priser, også i Rana-industrien.

– Vi er glad for at selskap som Celsa Armeringsstål AS og andre i Rana velger å benytte våre tjenester, avslutter Trond J. Trondsen, daglig leder ved T. T. Kran og industrielt vedlikehold AS.

Les mer på: www.ttkran.no

T. T. Kran og industrielt vedlikehold AS er sertifisert av ASAS på så godt som alle aktuelle områder i markedet, og faglig leder er Arne Bohlin.

T. T. Kran og industrielt vedlikehold AS er sertifisert av ASAS på så godt som alle aktuelle områder i markedet, og faglig leder er Arne Bohlin.

Les artikkelen i pdf-format:

GSnr2_side12_2014

 

 

Del Del Del