Kinas ambassadør lot seg imponere av Mo Industripark. Her er han på omvisning ved RIT. På bildet: adm. dir. i MIP AS, Arve Ulriksen (f.v), kinas ambassadør Zhao Jun, Elise Chen fra Norsk-Kinesisk Handelskammer, markedssjef i MIP AS Jan Gabor, ambassaderåd Yao Sufeng, prosjektleder ved Rana Utviklingsselskap Majken Hauknes og rådmann i Rana Kommune Robert Pettersen.

Kinas ambassadør gjestet Mo Industripark

13 October, 2015 12:12 Del Del Del

Kinas ambassadør Zhao Jun fikk to innholdsrike dager i Mo i Rana og ble mektig imponert.

Ved ankomst fikk ambassadøren og hans følge Yao Sufeng, ambassaderåd og Elise Chen fra Norsk- Kinesisk Handelskammer, lunsj og en presentasjon i Mo Industripark.

Der fikk de en god innføring i mangfoldet i Mo   Industripark (MIP), samt videre planer for frem-                                                                                          tiden, slik som datasenter, dypvannskai og     Langsetvågen på Nesna. Møtet ble etterfulgt av en omvisning i MIP.

Ambassadøren sa han følte seg velkommen og var mektig imponert over mulighetene, samt den driften som allerede eksisterer her.

– Dere har virkelig et potensial. Det handler bare å markedsføre det og fortelle omverden om det. Dere er en juvel i Nord-Norge, sier Kinas ambassadør Zhao Jun.

Ambassadøren understreket flere ganger viktig-heten rundt Mo Industripark AS sin strategi og ønske om å være miljøvennlig. Han lot seg imponere over synergiene i industriparken, samt utnyttelsen av ressursene det er tilgang på.

– Jeg kommer til å snakke varmt om muligheten i Rana og Mo Industripark til aktuelle kinesiske investorer og bedrifter, og jeg tar de gjerne med hit, sier Jun.

Ambassadøren forteller at det i mange år var gode forhold mellom Kina og Norge, men at det har vært kjølig helt siden Liu Xiaobo ble tildelt Nobels fredspris i 2010 til krass kritikk fra kineserne.   Ambassadøren mener det må være vilje blant begge partene for at forholdet skal kunne bli bedre, og håper det snarest mulig skjer en normalisering av det politiske forholdet.

-Det er enkelte ting som opptar kinesiske investorer. Det er viktig at området er stabilt og sikkert, og de ikke føler seg mistenkeliggjort, for da investerer de heller andre steder, sier Jun.

Ambassadøren fikk også omvisning ved Rana Gruber AS på Storforshei og i Ørtfjellet, og det ble også tid til et besøk til Westcon på Langsetvågen i Nesna kommune.

Jun kom til Norge som ambassadør i 2012 og har aldri tidligere vært i Mo i Rana. Han har midlertidig besøkt flere andre steder i Nord-Norge og har flere venner i Tromsø. Han er en lidenskapelig sportsfisker og fikk i løpet av oppholdet testet dypvannsfiske på Helgelandskysten.

 

Se artikkelen i PDF-format:

GSnr5_2015-9

Del Del Del