Løpsgeneralene Rolf-Arne Hanssen (t.v.) og Eirik Bjørkmo er i full gang med oppkjøringa til den andre utgaven av Celsastafetten.

Klar for andre etappe

8 mai, 2016 16:04 Del Del Del

Den første Celsastafetten ble en knallsuksess. Nå forbereder Celsa BIL nytt løp og ny folkefest.

Den første Celsastafetten ble arrangert 30. mai i fjor, og samlet over 380 deltakere fordelt på 45 lag, ett enmannslag og 21 individuelle utøvere. I tillegg samlet arrange- mentet i Klokkerhagen mange tilskuere langs løypa. Arrangementet ble rett og slett den folkefesten som arrangørene, Celsa BIL og Helgeland Sparebank BIL med arrangementshjelp fra B&Y IL, hadde håpet på.

 

Ny individuell øvelse

– Deltakelsen i fjor var egentlig det dobbelte av det vi hadde forventet oss, sier Celsa BILs Eirik Bjørkmo, som sammen med Rolf-Arne Hanssen er i full gang med forberedelsene til Celsastafetten 2016.

Årets løp arrangeres lørdag 28. mai, og følger i grove trekk samme spor som i fjor.

– Noen endringer og finjusteringer blir det imidlertid. Vi flytter på noen av vekslingspunktene. Og så har vi opprettet en ny klasse for individuelle løpere; 7-kilometers løp, sier Celsa BILs Rolf-Arne Hanssen.

Celsastafetten er et resultat av en lunsjprat i kantina hos Celsa. Bedriftens bedriftsidrettslag har mange løpeglade medlemmer, og Celsa BIL pleier å delta i Holmenkollstafetten hvert eneste år.

– Ikke alle har anledning til å dra til Oslo for å delta i Holmenkollstafetten. Så tanken var å få til et arrangement som kan fylle et tomrom på Helgeland i løpetilbud, og å få tatt i bruk det fantastisk fine Klokkerhagen, sier Hanssen.

 

Inspirere til mosjon

Rolf-Arne Hanssen og Eirik Bjørkmo understreker at noe av filosofien bak arrangementet, er at det viktigste ikke er å vinne, men å delta.

– Vi håper jo også at arrangementet skal få i gang folk rundt om på arbeidsplassene til å mosjonere litt, sier Bjørkmo.

– Dette skal være et arrangement for alle. Fra Celsa stilte vi med seks lag i fjor. Målet i år er at vi skal stille med ti lag. Og vi utfordrer herved andre bedrifter til å prøve og stille med flere lag enn oss, sier Rolf-Arne Hanssen.

– Vi skal nok kunne komme opp med en beregningsmodell der antall lag blir vektet i forhold til antall ansatte, slik at også mindre arbeidsplasser kan konkurrere med de større her, ler Eirik Bjørkmo.

 

Hele Helgeland

Selv om deltakelsen under den første Celsastafetten ble over all forventning, ser Celsa BIL gjerne at arrangementet blir enda større.

– Vi har plass til enda flere deltakere. Et av målene er at dette skal bli en skikkelig folkefest med deltakere fra hele Helgeland, sier Rolf-Arne Hanssen og Eirik Bjørkmo, som lover at både deltakere og publikum vil bli tatt godt vare på, både underveis og etter løpet.

– Vi har et eget grillteam som skal servere gratis grillmat til deltagere og publikum, og EVRY kommer til å servere gratis frukt og forfriskninger. Vi vil også avrunde arrangementet med en fest utpå kvelden, sier Bjørkmo og Hanssen.

Celsastafetten drives etter et nonprofit-prinsipp, og skulle arrangementet gå med pluss rent økonomisk, vil pengene komme  en god sak til gode.

– Vi håper på overskudd som vi kan gi til et veldedig formål, eller til videre utvikling av Klokkerhagenområdet, sier Eirik Bjørkmo og Rolf-Arne Hanssen.

 

Rekordene å slå

For de mange er det viktigste å delta. Andre trigges av rekordjakt. For sistnevnte kategori; her er vinnertidene – og således løyperekordene – fra den første Celsastafetten:

  • Herrer bedrift

  Helgelandssykehuset, ortopedisk avdeling​ 4…   8:27

  • Damer bedrift

  Polarsirkelen Ski​​​​​ 1………. 09:19         

  • Mix bedrift ​​

  Team Fellestrening​​​​​…….. 49:00         

  • Idrettslag​​

  Mo Orienteringsklubb​​​​…. 45:50         

  • Herrer individuell

  Lars-Andreas Østvik​​​​​……. 49:27        

  • Damer individuell​

  Marthe Kråkstad Johansen​​​​        58:16

Del Del Del