Mats Trulsen, metallformer ved Celsa Armeringsstål AS, valseverket.

Kom tilbake til CELSA

28 januar, 2014 15:17 Del Del Del

Mats Trulsen ble rammet av nedgangstider i industrien, og kunne ikke fortsette etter lærlingetiden. Nå er han tilbake, i valseverket til Celsa Armeringsstål AS.

– Industrien så trygg og framtidsrettet ut, så det ble en vanskelig situasjon da jeg ikke fikk fortsette i Celsa etter lærlingetiden, forteller Mats Trulsen. Hans løpebane innen industrien fikk en brå slutt, men etter noen år i annen virksomhet kom han tilbake til Celsa Armeringsstål AS, og er glad for det.

– Jeg trives veldig godt på Celsa, og jeg håper å kunne ha en stabil jobb der for framtida, og at det går bra for bedriften, sier han.

– Det er fint å jobbe i team, og det er kjekt med fast jobb og lønn, sånn at man kan bygge ei framtid på det, sier han.

 

Fotball i hodet

Mats var ikke så veldig fokusert på hva framtida ville bringe da han var 15-16 år, men yrkesfag appellerte til han.

– Det var vel mer fotball enn noe annet i hodet mitt den gangen, og jeg valgte grunnkurs mekanisk på Kongsvegen i videregående. Der var det mange som vurderte å gå i retning offshore, men nåløyet dit virket trangt og vanskelig. Gjennom utplassering på daværende Ruukki Profiler AS fikk jeg et innblikk i industrien, og selv om flere i min famile har eller har hatt industrirelaterte jobber, så har ikke det påvirket meg personlig i spesiell grad. Men jeg trives godt på Celsa, og håper å kunne fortsette her, sier Mats Trulsen.

 

Kort om Mats Trulsen

Navn: Mats Trulsen

Alder: 24 år

Bedrift: Celsa Armeringsstål AS, valseverket. Metallformer/prosessoperatør.

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse:      Fagbrev som metallformer.

Arbeidserfaring: Begynte som lærling på Celsa, men nedgangstidene gjorde at han ikke fikk fortsette. Har jobbet et halvår i Rørfornying Norge, deretter to år ved Polar Pel AS der han jobbet med fundamentering. Tilbake til Celsa i 2012.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_MatsTrulsen

 

Del Del Del