Vegard Bergli har ambisjoner om OL i 2014.

Kommer godt med

18 juni, 2012 12:21 Del Del Del

Skal du bli god i skiskyting er det to ting som gjelder. Gå mye på ski. Skyt mye, sier Vegard Bergli.

Mo Industripark AS er lokalt en betydelig aktør på sponsormarkedet i Rana. Det meste går mot idrett, fortrinnsvis barn og ungdom, og kultur. De siste årene har oppbygging av et godt skiskyttermiljø i Rana hatt høg fokus.

– Det er mye mengdetrening når jeg bygger meg opp i forkant av sesongen. I 2011 hadde jeg 750 timer fysisk trening og skjøt 20 000 skudd. Det er vanskelig å kombinere med en fulltidsjobb. Samtidig koster utstyr, reiser og annet veldig mye når man har store ambisjoner, sier Vegar Bergli. Skitalentet har ambisjoner om å nå til OL 2014. For å nå dette får han støtte fra Mo Industripark AS.
– Foreldrene mine har nok vært mine største sponsorer, men uten støtte fra det lokale næringslivet ville det vært veldig vanskelig. Jeg går litt skole ved siden av og jobber litt, men har du lyst å komme videre opp som senior må man være dedikert, mener skiskytteren fra Skonseng IL/Polarsirkelen Ski.
Hjertelig takk
– Ja, hvordan var det Mr. Bean gjorde dette? He-he. Han la et magasin over munnen og blåste gjennom det. Ja, før han brukte stikkontakten til gjenopplivning, sier Trygve Ulset. Det er lystig humør fra kursrommet til MIP Sikkerhetssenter. Trenere og styremedlemmer i skigruppa til Bossmo & Ytteren Idrettslag er på kurs for å lære seg å bruke hjertestarter.
– Det startet med at vi tok kontakt med MIP Sikkerhetssenter for å høre hvor mye det kostet for en hjertestarter og endte med at vi fikk sponset både kurs og hjertestarter fra Mo Inudstripark AS, sier Nancy Schreiner fra skigruppa. Dette skaper både sikkerhet for deres utøvere og andre i nærheten.
– Med 60 aktive er det nesten til enhver tid noen som kan hjelpe til om det oppstår et tilfelle. Skytefeltet, rulleskiløype og skogen gjør at vi også er der på sommeren. Flere hundre personer bruker Båsmofjellet hver dag, og nå kan vi tilby hjelp til ambulanse kommer. Det handler rett og slett om bedre beredskap for en tryggere trening, sier Trygve Ulset. Mo Industripark AS sponser også spydspissatsingen på junior- og seniorlaget til Bossmo & Ytteren Idrettslag. Dette er et 3-års program hvor de mest aktive får et tilbud om å få det de trenger for å satse ytterligere.
– Vi bruker pengene på å kjøpe inn kompetanse på trenersiden, på gode smørefasiliteter og støtteapparat – rett og slett en mer profesjonell satsning for de som ønsker det, sier Trygve Ulset.
Viktig bidragsyter


I 2011 bidro MIP AS totalt med midler til ca. 60 klubber og foreninger/arrangement etc. Årsbeløpet er totalt i størrelsesorden 0,5 mill. kr og har ligget på samme nivå de siste 10 årene. Logoen til Mo Industripark AS pryder derfor mange av stedene der det er idrettsaktivitet.
– Så vidt jeg kjenner til var MIP AS sammen med banken og kraftlaget en av de viktigste bidragsyterne for å kunne realisere Sagbakken fotballbane. Fotballbanen på Moheia hadde sprengt kapasitet samtidig som den ikke var god nok til å utvikle toppfotballen. Sagbakken var derfor et spleiselag mellom kommunen, idretten og næringslivet. Vi er etterhvert blitt vant til at Mo Industripark AS er med og bidrar når det skal gjøres et løft. Det har stor betydning for idretten og fotballen her lokalt, sier Gunnar Brattli, som er leder for park og idrett i Rana kommune.
Del Del Del