F.v: Aurora Dorothea Lauritsen, Jenni Løkkås Ulriksen og Tore Vassdal Evensen er tre av seks sommervikarer hos MIP Energi. Avdelingen er en av flere som opplever at den samme ungdommen gjerne kommer tilbake sommer etter sommer.

Kommer tilbake sommer etter sommer

6 juli, 2018 14:30 Del Del Del

Hver sommer tar Mo Industripark AS inn ferievikarer på flere av sine driftsavdelinger. Mange av sommervikarene er allerede nesten for «veteraner» å regne da de vender tilbake år etter år. De dyktige ungdommene står på i sommermånedene for å ta unna forefallende oppgaver og vedlikeholdsarbeid, samt holde parken pen og velstelt.

Variert og trivelig
Ved MIP Eiendom har de samme sommervikarene kommet tilbake for å jobbe år etter år. Trivsel og variasjon er et nøkkelord, konstateres det fra sommervikarene.
– Arbeidet er veldig variert, og vi får mulighet til å være mye ute. I tillegg er det et trivelig selskap, det er veldig sosialt, konstaterer Einar Skoglund.

Sammen med Stian Hagen, Alexandra Hovdahl og Petter Vassdal Evensen er han i full gang med å passe på at det ser stelt og fint ut på alle uteområdene i industriparken.

F.v: Stian Hagen, Einar Skoglund, Alexandra Hovdahl og Petter Vassdal Evensen har hatt sommerjobb ved MIP Eiendom i flere år. De får ros for av arbeidsleder Øystein H. Iversen (t.h.).

Området de dekker strekker seg helt fra industrikaia og nesten til Hammeren. Det er ikke få mål gress som skal klippes. I tillegg består arbeids-oppgavene av alt fra å vanne blomster til å beskjære busker og kratt.

 

 

 

– De er flinke til å jobbe, og når de søker seg tilbake til samme plass, så er det et tegn på at de trives. Fordelen med å ta inn de samme ungdommene er at de eldste kan lære opp de yngste som etter hvert kommer inn. De lærer å ta ansvar både i jobben og for hverandre, sier arbeidsleder Øystein H. Iversen.

Når vi spør ungdommene om de er fornøyde med betalingen, svarer Einar Skoglund kontant:
– Betaling er jo bare en bonus, sier han og gliser.

En del av masterutdanninga

– Jeg er veldig heldig som har fått jobb her, sier Siri Wetjen om sommerjobben ved MIP Kraftnett.

Siri Wetjen er en av tre sommervikarer hos MIP Kraftnett. Siri studerer til daglig ved NTNU i Trondheim, der hun tar en master i Energi og Miljø og snart er ferdig utdannet sivilingeniør. Dette er hennes første sommer i Mo Industripark etter sju år ved Helgeland Kraft.
– Først i år ble jeg klar over at Mo Industripark AS har en egen kraftnettavdeling. Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt, og sendte derfor en mail med forespørsel om sommerjobb, forteller Siri, som er svært fornøyd med å ha fått napp hos MIP Kraftnett. Der slår hun to fluer i en smekk, siden arbeidsoppgavene hun har i sommer er relevante for studiene og dermed godkjent som praksis i utdanningen.
– Jeg trenger seks uker med arbeidsrelevant praksis for å få godkjent master, jeg er veldig heldig som har fått jobb her, sier uttrykker Wetjen.

 

Mathilde Smith-Nilsen trives med å sortere og bringe ut post i sommer.

Posten må fram
Også posten må fram selv om det er ferie, og hos MIP Service og IT finner vi Mathilde Smith-Nilsen. I sommer har hun ansvaret for ombringing og sortering av post. Det kan være alt fra store esker til små brev som skal rundt til MIPs kunder, som befinner seg både i og utenfor Mo Industripark. Smith-Nilsen er en av ungdommene som er fornøyd med en annerledes sommerjobb i Mo Industripark.

 

– Jeg trives veldig godt. Det er gode arbeidsforhold og greit å gjøre noe annet, sier Mathilde, som til høsten flytter til Trondheim for å ta fatt på studier.

 

Viktig del av “miksen” på Energisentralen

F. v: Aurora Dorothea Lauritsen, Jenni Løkkås Ulriksen og Tore Vassdal Evensen har alle fått sommerjobb hos MIP Energi, der de er i gang med å rydde, vaske og male.

Sommeren er en fin tid for vedlikeholdsarbeid i parken, og ved Energisentralen hos MIP Energi er tre av seks ferievikarer i gang med å tømme verkstedet. Også blant disse ferievikarene finner vi gjengangere som vender tilbake år etter år.
– Vi skal vaske og male gulvet her inne, derfor har vi brukt de siste to dagene på å rydde ut alt inventar, forklarer Aurora Dorothea Lauritsen, Jenni Løkkås Ulriksen og Tore Vassdal Evensen.

De tre vikarene forteller at de trives veldig godt med både arbeidsmiljøet og arbeidsoppgavene, som er svært varierte. Tore Vassdal Evensen har sågar tatt på seg sommerjobb hos MIP Energi, til tross for at han til daglig har fast jobb ved Tromsø Lufthavn.
– Det er godt å komme heim litt, sier Tore Vassdal Evensen og smiler fornøyd.

Utover sommeren får avdelingen en sommervikar til.

Ferievikarer er et velkjent syn på Energisentralen om sommeren og avdelingsleder Eilif Nermark mener de er et positivt og nødvendig tilskudd på avdelingen.
– Sommervikarene er en viktig del av “miksen” på Energisentralen. De tar seg av årlig vedlikeholdsarbeid som for eksempel stell og maling av industrigulv, som ser en del slitasje i løpet av året. Det er ikke alltid like lett å finne tid til å ta seg av slike oppgaver i daglig drift så der spiller våre pålitelige sommervikarer en betydningsfull rolle. Vi er også glad for at de samme ungdommene ønsker å komme tilbake til oss år etter år som et avbrekk mellom studiesemestrene. Det tar vi som et tegn på trivsel, avslutter avdelingslederen med et smil.

 

 

Del Del Del