Signe Strand Tverbakk er strålende fornøyd med at god tilrettelegging fra arbeidsgiver har bidratt til at hun nå har to fagbrev.
Signe Strand Tverbakk er strålende fornøyd med at god tilrettelegging fra arbeidsgiver har bidratt til at hun nå har to fagbrev.

Legger til rette for videreutdanning

26 juni, 2020 15:01 Del Del Del

I fjor tok Signe Strand Tverbakk sitt andre fagbrev og kunne smykke seg med tittelen, industrirørlegger, i tillegg til sveiser.
– Det gir mersmak å bli værende i en bedrift som legger til rette for at jeg kan utvikle meg, slår hun fast.

 

Langsiktig plan
Signe valgte å gå teknikk og industriell produksjon (TIP) på videregående, og hennes langsiktige plan var hele veien å bli industrirørlegger. Men først utdannet hun seg til å bli sveiser. Det var ingen tilfeldighet.
– Mye av jobben som industrirørlegger innebærer sveising. Derfor valgte å ta fagbrev i sveising før jeg videreutdannet meg. Da jeg startet på mitt andre fagbrev hadde jeg allerede seks sveise-sertifikater. Det gjorde at læretiden ble mye enklere for meg fordi da slapp jeg å lære meg å sveise. Siden jeg allerede hadde et fagbrev tok videreutdannelsen kun ett år og det var det vel verdt, forteller Signe.

Utdannelsen har gitt 27-åringen et løft i arbeidshverdagen.
– Jeg var med på mye av arbeidet en industrirørlegger gjør her på hviteverkstedet, før jeg tok utdannelsen. Den store forskjellen er at jeg nå kan montere og sveise rørene selv. Jeg var med på den samme prosessen før, men da sveiset jeg bare. Jeg har også blitt bedre på å lese arbeidstegninger og blitt mer selvstendig i mitt arbeid. Det er fint at man erfarer en positiv utvikling og mestringsfølelse, smiler hun.

 

Sveising er en stor del av jobben til en industrirørlegger.

Sveising er en stor del av jobben til en industrirørlegger.

 

Investerer i ny teknologi
Arbeidsplassen til Signe er på hviteverksted til Momek der korrosjonsbestandige materialer som Super Duplex, Titan og andre «hvite» materialer blir bearbeidet. Her er det akkurat gjort en ny investering som er et positivt tilskudd i arbeidshverdagen.
– Vi har akkurat fått et nytt måleutstyr til hele 1.2 millioner NOK. Det består av to kameraer og en laserpenn som måler gradene på produktet og sender dataene til en pc slik at vi kan følge med på at vi konstruerer røret riktig. Før brukte vi manuelt måleutstyr, så det har hjulpet stort å få en slik investering i hus. Det at bedriften investerer både i de ansatte og ny teknologi gir mersmak på å fortsette utviklingen min her, stråler Signe.

 Siden oppstarten av hviteverkstedet i 2013 har aktiviteten variert grunnet svingninger i oljenæringen som har gitt mange prosjekter til verkstedet. Den siste tiden har aktivitetsnivået vært høyt.
– Vi har lagt om løpet på hviteverkstedet. Vi har ansvar for det meste av rusfritt stål og andre hvite materiale enn det vi hadde før. Akkurat nå jobber vi med en leveranse til offshorenæringen og rørmodellen som står på bordet er tegnet av Momek Techteam. For en liten stund tilbake ble vi ferdig med en leveranse til Salten Verk, så det er ikke bare til offshore, poengterer hun.

 

Arbeidsgiver legger til rette
Helt siden Signe startet i Momek i november 2017, var hun fast bestemt på at hun skulle videreutdanne seg.
– Allerede da jeg var inne på intervju ga jeg beskjed om at jeg skulle videreutdanne meg til industrirørlegger. Momek er flinke til å legge til rette for at de ansatte har muligheten til å kombinere jobb og kompetanseheving. Min opplevelse er at ledelsen i bedriften støtter opp om de som gjør det. Flere jeg kjenner tar ingeniørutdannelse ved siden av jobben. Det er kanskje noe jeg skal gjøre i fremtiden, men nå har jeg fult fokus på jobben som industrirørlegger, avslutter Signe.

 

Signe er fornøyd med at arbeidsgiver legger til rette for videreutdanning og ser frem til fortsettelsen i Momek.

Hun har nå to fagbrev og kan dermed kalle seg både sveiser og industrirørlegger.

 

Vanlige arbeidsoppgaver for en industrirørlegger:

  • Montere røropplegg med pumper, ventiler o.l.
  • Reparasjon, vedlikehold og ombygging av eldre anlegg
  • Sveising og platearbeid
  • Kvalitetssikring og avviksrapportering
  • Vedlikehold og feilsøking på verktøy og sveiseutstyr

 

Les mer om TIP her: https://www.vilbli.no/nb/nb/no/teknikk-og-industriell-produksjon/program/v.tp

Del Del Del