Bak fra venstre: Carles Rovira, Francesc Rubiralta, Susanne M. Nævermo-Sand og Utku Öner. Midtre rad fra venstre: Leon Matheo Bergeng, Linnea Kristoffersen-Sund, Felix Rones Bergeng og Sondre Tostrup Sandnes. Foran fra venstre: Ingrid Andreassen Mikalsen, Anna Kristoffersen-Sund, Kajsa-Tua Nævermo-Sand. Shawn Tobias Berg fra CelsaKidz var ikke tilstede ved fotografering. Foto: Mye i Media

Løpsfest for alle

28 mai, 2019 12:44 Del Del Del

Celsastafetten har siden den første gang ble arrangert i 2015, blitt en real publikumsfest både ute i løypa og i målområdet på Revelneset , mindre enn hundre meter fra Celsas industritomt. I år deltok 125 lag, og hele 1050 løpere stilte på startstreken, og med det satte de så vidt ny deltakerrekord.

 

Bakgrunnen for Celsastafetten har hele tiden vært å fylle et tomrom i løpstilbudet på Helgeland, og samtidig få tatt i bruk det fantastiske området i Klokkerhagen. Mange motiveres til å mosjonere litt ekstra hele året ved å ha noen slike milepæler å se frem til, men ikke alle har anledning til å reise til for eksempel Oslo for å delta på stafett.

Løpsgeneral i Celsa, Rolf-Arne Hanssen, var meget godt fornøyd med deltagelsen, og strålte om kapp med sola etter at alle løperne hadde kommet seg i mål.
– Vi er nå blitt den største stafetten i Nordland. Det er selvsagt mest lag fra Rana, men i år hadde vi også fire lag fra Nesna, et par fra Sandnessjøen og et fra Korgen. Dessuten hadde vi svenskebesøk, da tre lag fra Tärnaby gjestet løpet, forteller han.

Full fart ut av startblokkene! Representanter fra Evry – Card is King (109), Helgeland Kraft (112), Åga IL G2004 (317), BeeGees, B-G Entreprenør (100), Statens Innkrevingssentral (127), Polarsirkelen vgs idrett (123) og Elkem Rana O2 (107) legger i vei sammen med et stort kobbel ivrige løpere.

 

Besøk fra Spania

Celsa stiller alltid sterkt på sitt eget arrangement, og de har en fin miks på lagene som er på startstreken. Daglig leder Carles Rovira var med på Celsastafetten for to år siden, og var med også denne gangen.

– I år var det ikke bare daglig leder vi fikk ut i løypa. Også eieren av Celsa Group, Francesc Rubiralta, stilte opp for å løpe, forteller løpsgeneral Rolf-Arne Hanssen.

– Vi har vært på han i noen år, og endelig passet det. Han la sin årlige sikkerhetsrunde til denne tida, og han kom oppover hit noen dager tidligere enn han ellers ville gjort, slik at han fikk være med på å løpe stafett, legger han til.

Rubiralta selv var svært glad for å kunne ta del i det flotte arrangementet, og rimelig fornøyd med egen innsats.

– Dette var første gang for meg, og det var flott å kunne være med. Det jeg likte aller best her er atmosfæren. Det er et veldig familievennlig tiltak, der både barn og voksne løper side om side, sier Celsa-presidenten.

– Her var det definitivt gode vibrasjoner, og så er det en veldig sunn konkurranse der folk konkurrerer for moro skyld, men også for å vinne, smiler han videre.

– Selv fikk jeg løpe sjarmøretappen inn til mål, og jeg merket at Carles og de andre ventet litt nervøst på meg i målområdet, ler han.

Carles Rovira var like smilende som sin sjef og eier.

– Vi er både glade og stolte over å være med på dette her i Mo i Rana. Glede er kanskje stikkordet for det vi føler nå i etterkant, konstaterer han.

– Skal jeg oppsummere selve løpinga kort, er det intens spenning før start, for så å gi alt du har i fem-seks minutter. Så er man helt utslitt i ti minutter, og nå er alt bare glede igjen. Nå er jeg klar for hamburgeren, sier han med et smil.

Celsa stilte med syv lag til start, og Rubiralta og Rovira var enige om at den interne konkurransen mellom disse lagene kanskje var den hardeste.

– Den konkurransen varer jo på en måte et helt år, dersom man ønsker å få revansje, ler de begge.

– Dette var et imponerende arrangement, og jeg vet ikke om noe lignende i Spania, avslutter presidenten.

Endelig kan løper nummer fire hos Aker Solutions (401) få igjen pusten etter at etappen er unnagjort.

 

Mange barn med

Celsastafetten er ikke kun for de voksne, og Susanne M. Nævermo-Sand tok initiativ til å få på plass eget barnelag fra Celsa.

– Denne gangen klarte vi å tromme sammen et lag med barn og barnebarn av Celsa-ansatte, noe vi synes var veldig stas. CelsaKidz er i alderen fra 8 til 14 år, og stilte til start med egne løpeskjorter. Nå etter løpet skal de dra ned til Ranahallen sammen for å se på André Villas FMX-show, forteller Nævermo-Sand, som var lagleder for Celsas barnelag.

 CelsaKidz hadde eget telt i målområdet, og barna syntes det var stas å være med på løpet.

– Det var veldig gøy å løpe, og ikke tungt i det hele tatt, sier ei av de som har gjort unna en etappe på dagens løp.

– Jo, jeg hadde den lengste oppoverbakken og den var litt slitsom, korrigerer en annen CelsaKid.

– Vi skal være med neste år hvis vi får lov, sier de i kor.

Værgudene spilte også på lag, og Celsastafetten 2019 ble altså en formidabel suksess for både unge og eldre. Og for både de som sliter ut sine løpesko og de som kanskje trives best med annet fottøy på beina.

Høy fart i nedoverbakkene. Løpere fra Rana Slalåmklubb (312), Båsmo Ungdomsskole (305) og Celsa Nordic Management (103) sparer ikke på kreftene.

Det er viktig å erstatte væsketapet. Her er det Axel Rundhaug (34) som får påfyll. Axel tok 18.plassen i herreklassen i løypa på 12,8 km.

Sjarmøretappen er unnagjort og Mellomvika Bedriftsidrettslag 2 (435) er trygt i mål. Armene kan heves!

 

CELSASTAFETTEN

• Løpsstafett med 8 etapper.

• Stafettløypa er 12,8 km lang.

• Primært for bedriftsidrettslag, men har også egen klasse for idrettslag.

• I tillegg mulig med individuelt løp, hele løypa eller kortere løype (ca. 7 km).

• Arrangeres av Celsa Armeringsstål BIL.

Del Del Del