Tor Helge Hermansen, anleggsmaskinmekaniker ved Mo Industritransport AS.

Mange artige og trivelige folk

28 januar, 2014 19:30 Del Del Del

Tor Helge Hermansen ble flasket opp med interesse for maskiner. Derfor var ikke valg av utdannelse noe vanskelig for denne unge mannen

– Jeg vokste opp på en gård i Dunderlandsdalen, i en familie der vi hadde maskiner av alle slag som vi jobbet og skrudde på. Jeg fikk inn kjøretøy med morsmelken, ler Tor Helge og fortsetter:

– Jeg har alltid hatt en drøm om å bo i byen og jobbe på et verksted med maskiner. Jeg er av den typen som ikke kan sitte i ro på et kontor. Da blir jeg gal. Jeg må være i aktivitet hele tiden og gjøre praktiske ting, sier han.

Han hadde lærlingtiden sin ved Mo Industritransport AS (MIT), der han i dag er vikar. Han er den yngste som jobber der. Hos MIT får han brynet seg på nye ting, noe han liker. Selv syns han at han har fulgt rett vei og er klar på hva det beste med jobben er.

– Det er å knekke koden på feilsøkinger. Det gir en god mestringsfølelse. Vi har ganske mange gamle maskiner og det dukker stadig opp nye og artige feil som vi må finne ut av, sier han.

Skal man jobbe i dette yrket kan man ikke være redd for å bli skitten på fingrene. Man bør også være god til å planlegge og se for seg ting. Tålmodig bør man også være, ifølge Tor Helge.

Til daglig jobber han med å reparere og vedlikeholde tyngre kjøretøy. Han skrur for det meste på trekkvognene, men også hjullasterne. Han sier at jobben noen ganger kan være fysisk utfordrende.

– Vi er flinke til å bruke verktøy og hjelpemidler. Det blir en del tungt arbeid når vi må løfte på plass deler og bryte de opp. Ofte må jeg be en kollega om hjelp, sier han.

– Her får jeg erfaring med forskjellige ting, slik som hydraulikk, service, maskinelektro og motorer, og transmisjon. Jeg anbefaler flere å søke seg til dette yrket fordi mulighetene er mange. Man kan for eksempel jobbe på plattform eller starte eget verksted, sier han og legger til:

– Jeg har aldri hatt bilen min på verksted fordi jeg gjør alt selv. Det sparer jeg mye penger på.

Hans første møte med industrien husker han godt. Tidligere hadde han bare kjørt forbi og aldri tenkt over alle mulighetene som fantes i Mo Industripark.

– Det er enda bedre enn det jeg hadde forestilt meg. Det å få se hele prosessen og hvordan alt fungerer her er veldig spennende. Det er stadig nye ting som skjer, sier han.

Det beste med MIT er folket som jobber der, sier han.

– Det er mange artige og trivelige folk. Arbeidsmiljøet er topp, sier Tor Helge.

Nå vil han ha noen år med skruing, før han eventuelt bestemmer seg for om han vil gjøre noe mer «finarbeid» etter hvert.

Tor Helge Hermansen, anleggsmaskinmekaniker ved Mo Industritransport AS.

Tor Helge Hermansen, anleggsmaskinmekaniker ved Mo Industritransport AS.

Kort om Tor Helge Hermansen

Navn: Tor Helge Hermansen

Alder: 20 år

Bedrift: Mo Industritransport AS

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse:      VG1 TIP, ved Polarsirkelen videregående skole, avdeling Kongsvegen. VG2 Arbeidsmaskiner og VG3 Anleggsmaskinmekaniker, ved Fauske videregående skole.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_TorHelgeHermansen

 

Del Del Del