Tine Lorentzen, konmedarbeider i Momek Support AS

Menig Lorentzen

28 januar, 2014 19:12 Del Del Del

Jeg har det med å bite tennene sammen, og stå på!

Da Tine Lorentzen begynte på videregående satte hun seg et mål: Jeg skal gjennomføre disse to årene uten fravær!

– Jeg tenkte framover, at dette ville være positivt for det jeg senere skulle gjøre. Det var noe jeg hadde bestemt selv, som jeg trodde jeg ville ha mye igjen for, forteller hun.

Tine klarte nesten målet. Kun en dags fravær over to år på videregående er det få som klarer.

I tillegg gjennomførte hun de to årene med gode karakterer. Hun mener belønningen for det er alt det du får igjen senere, og som gir deg nye muligheter.

Selvfølgelig er det også hyggelig å få gode karakterer, mener hun.

 

Menig Lorentzen

Tine Lorentzen tror egentlig ikke at hun hadde så mange drømmer om hva hun kunne gjøre senere da hun var 16 år. Likevel er hun fornøyd med valgene hun tok.

– Jeg har fått mange og fine utfordringer senere på grunn av dette, sier Tine.

Riktignok var hun usikker på hva hun skulle velge da hun gikk i siste klasse på ungdomsskolen. Hun brukte god tid, og hun var sen i forhold til vennene med å bestemme seg.

Tine endte opp med Salg og Service som førstevalg, Mekanisk på andrevalg, og Musikk, dans og drama på tredjevalg.

Det at Salg og Service ble øverst på lista, var fordi Tine mente hun ville ha bedre muligheter til jobb og videre utvikling om hun valgte kontorretningen.

– Jeg er strukturert, nøyaktig og organisert. Det tenkte jeg ville fungere godt i en jobb innenfor dette faget.

 

Så ble det til slutt Salg og Service ved Moheia (nå avdeling ved Polarsirkelen videregående skole). Hun ble også godt fornøyd med valget da hun gikk der, og etter to år på Moheia var det tid for å skaffe seg en god lærlingeplass for kontorfaget.

Da bar det inn i Forsvaret! Det skjedde etter at hun først hadde to praksisuker ved Bodin leir.

I Forsvaret var hun to år som lærling og fikk samtidig bakt inn førstegangstjenesten, slik at hun sparte ett år på dette.

– Det er de to beste årene i livet mitt! Sier Tine. Uten å nøle.

På Trondenes leir fikk hun en tjeneste som var nettopp slik hun ønsket. Det første året var det mye «grønn tjeneste» – i uniform, kombinert med ett år som lærling. Det andre året jobbet hun mer med faget, der hun fikk mye ansvar og også mye jobb. Det var ikke mange jenter sammen med henne i kontingenten, og noen gutter var også negative til jenter i forsvaret.

– På disse to årene ble jeg mentalt sterkere, og jeg fikk testet mange grenser, både fysisk og psykisk. Jeg lærte veldig mye om meg selv.

Jeg fikk også mye igjen på det sosiale planet, i og med at jeg jobbet mye med velferden for soldatene, forteller Tine.

Tine har alltid hatt egne meninger og gjort egne valg. Hun er ei jente som tar utfordringer og som ikke alltid følger strømmen.

– Jeg har alltid vært slik, smiler hun.

Tine Lorentzen, konmedarbeider i Momek Support AS

Tine Lorentzen, konmedarbeider i Momek Support AS

Momek

Med fagbrev i handa fikk hun jobb i tre måneder som vikar hos Momek Group.

Hun var også ei tid ved Statens Innkrevingssentral (SI).

– Jeg hadde søkt på en stilling hos SI men fikk samtidig tilbud fra Momek Group om fast jobb, sier hun, og forteller at hun ikke har angret på at hun valgte industrien fremfor jobb i Staten.

I løpet av de tre årene hun har jobbet i Momek har organisasjonen vokst mye.

– Det har vært kjempespennende, og jeg liker å få mulighet til å bli kjent med og sette meg inn i nye systemer og nye oppgaver. Her skjer det noe hele tiden, og jeg opplever at jeg kan være med og påvirke det.

Når du føler at du betyr noe, det du sier, da opplever du å være inkludert, sier Tine.

Hva mener Tine er best med jobben i Momek Support?

Det er at hun får jobbe på flere forskjellige områder, der det ikke er de samme rutinene hver dag.

– I 2014 skal jeg begynne å jobbe med lønn. Bedriften dekker nødvendige kurs, og jeg føler at det vil være en fin videreutvikling for meg, sier Tine.

Hun trives svært godt i samarbeidet med sine kolleger i Momek.

Tine mener folk gir mye av seg selv.

– Da får du også lyst til selv å gjøre det. Det er svært givende, sier hun.

Momek Group AS er et ungt industrikonsern, der Tine Lorentzen jobber i Momek Support. De har som oppgave å være til støtte for de andre bedriftene i konsernet.

– Det jeg liker så godt med Momek er hele måten bedriften tenker på. Jeg har stor tro på bedriftens grunnverdier: Lyst, Mot og Ansvar.

I tillegg er det er en ung og spenstig bedrift, som også gjør nye ting. Også derfor er det spennende å jobbe her. Og så er det mange positive folk, og et ungt miljø, sier Tine.

”Tine er produsent med stor P!”

Wiggo Dalmo

 

Spennende og variert

Tine er godt fornøyd med de mange og forskjellige utfordringer arbeidsdagen byr på, og foreløpig har hun ikke lagt nye planer framover.

– Jeg vil vente litt med videre utdanning. Det skjer hele tida så mye nytt i bedriften, som gir gode muligheter til videreutvikling, mener hun.

Tine forteller at da hun gikk på skolen ville hun fort ut i jobb, fordi hun trives med å jobbe. Hun er ikke så bekymret for hva fremtiden måtte bringe.

Allerede har hun hatt mange forskjellige oppgaver hos Momek. Det siste året har hun fått være med på å utvikle Momek Support. Hun har også en del faste oppgaver, som fakturering og støtte til regnskap.

– Jeg gjør mye forskjellig, etter hva jeg blir forespurt. Blant annet hjelper jeg avdelingsledere med å legge inn ordrer. Jeg gir også opplæring i systemet, forteller Tine.

I det siste har hun hatt fullt opp å gjøre for en av søsterbedriftene, Momek Services AS, med deres prosjekter for Wasco Coatings Norway AS og Elkem Salten AS.

– Det er to store prosjekter, og det er mye koordinering mellom selskapene/avdelingene.  Her må jeg blant annet følge opp timelister, endringsordrer og sørge for utfakturering. Det har vært morsomt og lærerikt med nye oppgaver. Her får jeg god bruk for min nøyaktighet!

Så har hun også deltatt i arbeidet med å lage ny hjemmeside for Momek Group AS, noe hun mener er kjempespennende. Hun er også med å planlegge Karrieredagen 2014, som foregår i Ranahallen 23. januar, hvor Momek skal holde stand.

 

Stolt av jobben

– Jeg hadde vel ikke sett for meg hvordan det var i industrien, og hvilke jobber som vi gjør. Jeg blir stolt over de tingene vi får til, det vi produserer og utfører, selv om jeg ikke deltar ute på de enkelte oppdragene. Jeg begynner å kjenne organisasjonen godt, forteller Tine. Hun mener Momek er litt annerledes, på grunn av måten hun og hennes kolleger tenker på.

Det er ikke noe ork å måtte jobbe overtid, og jeg kjenner på det ansvaret jeg selv har. Det gjør også at jeg kan gå hjem tidlig en fredag, om jeg har lyst og anledning til det!

Jeg kjenner at jeg har lyst til å arbeide, og når andre rundt meg også gjør det, så jobber vi mot et felles mål, sier hun.

Faren til Tine jobber i industrien, men hun kjente lite til hva han gjorde. Som rørlegger har han både vært offshore og jobbet i industrien på land. Ei tid var han ansatt i MIP Sikkerhetssenter.

– Mine foreldre har alltid støttet mine valg, og de har vært mine forbilder i oppveksten.

Pappa har nok vært en faktor til at jeg også ville jobbe innenfor industrien, sier hun.

 

Hva mener Tine er best med faget?

– Mange tror kanskje dette er en A4-jobb, som er litt kjedelig og at det er vanskelig å få seg arbeid. Slik har det ikke vært for meg.

Faget gir mange gode muligheter, og dette er et yrke som det er behov for over alt, både innenfor det offentlige, i industrien og innenfor handel. Det er mange veier å gå, og store muligheter til videre utvikling og utdanning. Det er avhengig av deg som person hva du får ut av det. Det viktige er at du må gjøre noe selv.

Jeg har det slik jeg vil ha det nå, ut fra de valgene og den innsatsen jeg har gjort tidligere, avslutter servicekoordinator Tine Lorentzen i Momek Support AS.

 

Kort om Tine Lorentzen

Navn: Tine Lorentzen

Alder: 24 år

Bedrift: Momek Support AS

Hjemsted: Gruben (tidligere Utskarpen)

Utdannelse:      Fagbrev kontorfaget

Arbeidserfaring: Førstegangstjeneste og lærlingetid i Forsvaret (Trondenes leir, Harstad) fra 2007-2009. Fast ansatt i Momek fra 2010, etter å ha hatt noen måneders arbeid som vikar samme sted.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_TineLorentzen

Del Del Del