Miras vekker oppmerksomhet med bredden vi har. Så mange fag innen en og samme organisasjon er unikt. Jeg er mye ute og representerer, og det kunne jeg gjort enda mer.

Miras-Merete

25 desember, 2009 9:09 Del Del Del

Besluttsom, tøff og hyperaktiv er tre ord som godt beskriver administrerende direktør i Miras vedlikehold og modifikasjon AS, Merete Karlsen. 

– Jeg liker å jobbe, slår hun fast.
– Jeg elsker omstillinger. Det er det som trigger meg. Å gjøre noe enda bedre. Konjunktursvingninger kan være tøft, men jeg liker utfordringer, sier Merete og ser virkelig ut som om hun mener det.
– Det blir lange arbeidsdager. Og ofte veldig, veldig hektisk. Men det er så artig at det er ikke noe problem, sier hun. Samtidig legger hun til at foreldrene hennes er til uvurderlig hjelp i perioder når jobb og familieliv-kabalen ikke går helt opp.
– Dessuten har jeg en fantastisk evne til å kunne slappe av og sovne hvor som helst, ler hun. Med to unger, to hunder, studier på si, hus og ei hytte under oppussing, mann som også har lederjobb, og en jobb som er litt over gjennomsnittet travel.
Merete har et meget bevisst forhold til de verdiene hun vil leve etter. Selv om hun har et stort ansvar i jobben, så har hun klare prioriteringer i forhold til hjem og familie. En av disse er å spise middag sammen med familien så godt som hver dag, samt ha tid sammen med ungene til de legger seg. Hun trives også med å gå tur sammen med familien og hundene. På kvelden kommer pc´en fram igjen, og det blir mer jobb. Lørdag er fullt og helt fridag, og på fredag er det aldri overtid. Noen prinsipper er viktige å ha.
Sjef
Merete bestemte seg tidlig for at hun ville bli sjef. Under økonomistudiene ved Høgskolen i Bodø tok hun fordypning innen ledelse av små og mellomstore bedrifter.
– Nå sitter du her og er direktør?
– Ja! Sier hun og smiler.
Hun har jobbet mange år som leder i industriparken. Å lede en stor bedrift er noe annet.
– I jobben min får jeg noe mer avstand til en del ting, og jeg må delegere mer. Jeg savner å ha tid til å være i verkstedet, og det har jeg lovet meg å bli bedre på, sier Merete.
Hun skulle aldri jobbe i industrien, det var hun fast bestemt på. Etter noen år i Bodø og en periode i Svolvær, så flyttet hun likevel hjem til Mo igjen. Hun savnet familien og naturen. Ganske snart fikk hun seg jobb inne i industriparken. Her oppdaget hun at hun stortrivdes!
– Det er alltid trivelig å jobbe her. Jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag!
Hun er ikke spesielt opptatt av at det er få kvinner i lederstillinger i industrien. Hun er likevel glad for at det er blitt flere etter hvert.
– Det er bra for miljøet, mener hun, og sier at det er det stor enighet om blant alle ansatte.
Hun er stolt av bedriften hun leder, av konsernet de er en del av, og hun representerer dem gjerne.
– Miras vekker oppmerksomhet med bredden vi har. Så mange fag innen en og samme organisasjon er unikt. Jeg er mye ute og representerer, og det kunne jeg gjerne gjort enda mer. Det er kjempeartig! Samtidig er det dette å få tid til alt, sier hun.
Fordi hun er kvinne i ledelsen i et industrikonsern er hun ettertraktet til foredrag, innlegg, styreverv, synsing, meninger, utdelinger og lignende. Mye takker hun nei til.
– Det handler om fokus og prioriteringer. Omstilling, drift og kundefokus er viktigst. Det som betyr noe for meg er å gjøre en god jobb, sier hun.
Utfordringer
– I tida fremover er rekruttering hovedutfordringen for Miras. Vi har satt oss konkrete mål om at lærlingene som kommer fra oss skal ha de aller beste papirer når de har fullført læretida. Det skal være et kvalitetstempel å ha papirer fra oss, sier Merete.
Miras V & M har etablert seg i Glomfjord, og de er også tilstede en rekke steder i Nord-Norge, med stadig flere oppdrag utenfor Rana. Bedriftens organisasjon er nå på plass, og tidlig på høsten 2009 er det nye verkstedsbygget tatt i bruk, som gjør at de har fått samlet aktiviteten i større og mer funksjonelle lokaler.
– Det er mye positive og flinke folk i bedriften som gjør at dette går bra!
Privat har hun også gitt seg et par utfordringer:
– Jeg leker alltid med tanken om mer faglig påfyll, smiler Merete Karlsen.
Del Del Del