Økonomidirektør i MIP-Konsernet Eva Monica Hestvik og avdelingsleder i Intu Økonomi Mo i Rana, Asbjørn Bull-Gjertsen, er fornøyde med å samarbeide.

Mo Industripark AS og Intu Økonomi AS inngår samarbeid

29 juni, 2018 14:06 Del Del Del

I sin årlige gjennomgang av strategi og retning for selskapet, kom styret i Mo Industripark AS frem til at regnskapstjenester til eksterne kunder ikke er innenfor MIP sitt kjerneområde og at driften i datterselskapet MIP Regnskapsservice dermed avvikles.

– Da vi samtidig ønsket at våre kunder skulle ivaretas på best mulig måte samt å styrke det lokale regnskapstilbudet for virksomhetene i parken, valgte vi å inngå et samarbeid med Intu Økonomi, uttaler administrerende direktør i Mo Industripark AS, Arve Ulriksen.

Høykompetent økonomimiljø
Ivaretakelse av kundemassen til MIP Regnskapsservice var viktig for MIP, som satte i gang med en prosess som skulle sørge for en så smidig overgang til andre firma som mulig.

– For oss er det viktig at vi har et høykompetent økonomimiljø koblet tett på industrien. Vi anser det for å bidra til å styrke et allerede sterkt industrimiljø ytterligere. Når det ble besluttet at eksterne regnskapstjenester ikke lengre skulle tilbys av MIP, følte vi et ansvar for å sørge for å tiltrekke oss et nytt økonomimiljø. Derfor er vi veldig glade for at Intu var positiv til å ta en aktiv rolle for å ivareta våre kunders behov, uttaler økonomidirektør i Mo Industripark AS, Eva Monica Hestvik.

Intu, som nylig flyttet inn i nye lokaler i Gulbygget i Mo Industripark, er klar for nye oppdrag.
– Vi deler selvsagt MIPs oppfatning om viktigheten av gode økonomitjenester, så da forespørselen om samarbeid kom, var det ikke vanskelig for oss å vurdere. Dette gir oss også en mulighet til å øke bredden i vår kundeportefølje og vi ser frem til å bli en del av et spennende miljø i Industriparken. Vår misjon er å tilfredsstille virksomheters behov for forenkling og fornying av interne forretningsprosesser, som bidrar til å styrke deres beslutningsgrunnlag og måloppnåelse, sier avdelingsleder i Mo i Rana Asbjørn Bull-Gjertsen.

 

Kompetanseoverføring
De bedriftene som tidligere var kunder hos MIP Regnskapsservice fikk tilbud fra Intu om å bli en del av deres kundeportefølje med garanti fra MIP om å sørge for god dialog og forsvarlig overføring av kundeforhold til Intu. Flere av MIP Regnskapsservice sine kunder valgte å benytte seg av dette og er nå tilknyttet Intus avdeling i Mo i Rana. MIP ansatte og Intu Økonomi har samarbeidet tett over de siste par månedene for å sørge for god kompetanseoverføring mellom bedriftene.

– Det er etter hvert mange der ute som tilbyr regnskapstjenester og alle våre kunder sto selvsagt fritt til å velge fritt ny regnskapstjeneste når MIP Regnskapsservice sluttet å tilby tjenester til eksterne kunder. Vi mener det er positivt at flere bedrifter velger å knytte seg til en regnskapsaktør som sitter tett på industri og næringsliv i Rana, sier Hestvik.

Intu er fornøyd med starten på ny lokasjon og oppfordrer både eksisterende og kanskje fremtidige kunder til å stikke innom i Gulbygget for en uforpliktende prat når som helst.

– Nå ligger vi jo midt i smørøyet hva gjelder mye av næringslivet i Rana og er sånn sett blitt enda mer tilgjengelig. Vi har fått en fin start her i nye lokaler og gleder oss allerede til fortsettelsen, uttaler Bull-Gjertsen.

Samspill er nøkkelen
Intu som etter hvert er et stort selskap med 75 medarbeidere i Bodø, Mo i Rana og Oslo, har klare tanker om hva som kan styrke arbeidslivet særlig i den nordligste landsdelen.

– For oss er det viktig å være en attraktiv arbeidsgiver med et stort fagmiljø, der det legges til rette for et kompetanseløft og nye karrieremuligheter. Vi har stor tro på at et tett samspill mellom næringslivet og studentmiljøet vil være avgjørende for videre utvikling for næringslivet i nord. Intu jobber derfor tett med Handelshøgskolen ved Nord Universitet. Vi ønsker også å styrke tilbudet på Campus Helgeland hvor de nå har et tilbud om digital regnskapsføring som eget fag, sier administrerende direktør i Intu Økonomi AS, Vigdis Bjellånes og tilføyer;

– Vi i Intu har stort fokus på bedriftskultur og verdier, og vet at det har betydning for hvordan vi skal møte en bransje i stor endring. Vi er både takknemlige og ydmyk for den tillitten som er vist oss gjennom dette samarbeide og ser frem til å bli bedre kjent med et spennende næringsliv i Rana.

Del Del Del