En av årets Moheia-russ, Fride Skevik, får vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Mo Industripark bidrar til en tryggere russetid

10 april, 2018 13:51 Del Del Del

Tidligere i vinter mottok Mo Industripark AS en forespørsel fra Moheia-russen om sponsorstøtte til vaksinering mot smittsom hjernehinnebetennelse. Etter flere eksempler nasjonalt i årenes løp med utbrudd av hjernehinnebetennelse blant russ var det klart at MIP as gjerne ville bidra med midler til vaksine slik at russen kan gå en tryggere russetid i møte.

Med mål om at null russ skulle bli smittet av hjernehinnebetennelse i år etter smitte blant russ i Bodø i fjor, var det en fremoverlent russerepresentant fra Moheia som tok kontakt med næringslivet i Rana i januar.

Bidrag fra næringslivet
Både SpareBank1 Nord-Norge, Cerum, Momek og MIP AS bidro til at hele 97 russ ved Moheia som hadde bestilt vaksinen kunne vaksineres i år. Dette er en markant økning fra 2016, hvor rundt 60 elever tok vaksinen.

Markedsdirektør i Mo Industripark AS, Jan Gabor var klar på at MIP gjerne ville bidra til også slike formål, selv om det faller litt utenfor sponsorprogrammet.
– Det er stort spenn i henvendelsene vi mottar om sponsor og investeringsstøtte, og vi kan dessverre ikke si ja til alt, men dette tiltaket synes vi var bra og det er svært gledelig at forespørselen kommer fra russen selv som viser ansvar. De fleste er jo bare russ en gang i livet og det er en tid fylt med mye gøy og sosiale aktiviteter. Vi vil gjerne bidra slik at ungdommen har én bekymring mindre og kan føle seg tryggere på at de er beskyttet mot smittsom hjernehinnebetennelse, som man vet kan få fatale konsekvenser dersom man blir smittet, forklarer Gabor.

Vaksineansvarlig i russestyret ved Moheia, Mathilde Smith-Nilsen, sendte ut forespørselen på vegne av russen i vinter og er glad for støtten til dette tiltaket.
– Jeg er utrolig fornøyd med at så mange bestemte seg for å vaksineres. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra både lærere, helsesøstre, sponsorer, foreldre og ikke minst elever. Nå er vi sikret en smittefri russefeiring men mange minner og opplevelser, sier Smith-Nilsen.

Gleder seg til russefeiring
Tirsdag 13. mars var første vaksinering på Moheia, og andre vaksineringsdag var mandag 19. mars. Selv om det kanskje var få av de fremmøtte elevene som var særlig glad i sprøyter, var de fleste fornøyde med å kunne føle seg sikrere i russetiden.

– Det gikk bra å ta vaksinen. Det var litt skummelt og det gjorde litt vondt. Men med flinke helsesøstre er jeg sikret en frisk russetid. I russetiden gleder jeg meg mest til samholdet med vennene mine og å få mange nye minner, uttalte en av årets russ, Fride Skevik etter at hun hadde fått vaksine.

Bevisste på smittefare
Flere elever i årets russekull var svært bevisste på smittefaren i russetiden.
– Jeg tenker at jeg ikke vil være en smittebærer, derfor tar jeg vaksinen. Jeg tenker russetiden blir skikkelig bra og enda bedre nå som vi slipper å bekymre oss for hjernehinnebetennelse, sa Marin Fagerjord på vaksinedag nummer to.

– Russetiden er en tid der det er mye smittefare, derfor er dette et supert tilbud. Hyggelige sykepleiere også, tilføyde medstudent Felix Myrvang.

Et lite stikk sikrer nå nesten 100 russ sikret mot smittsom hjernehinnebetennelse ikke bare i russetiden men også i flere år fremover. Spente russ kan glede seg til en litt tryggere russetid som markerer 13 års fullført skolegang.
– Det gikk overraskende bra å ta sprøyten, og det gjorde ikke vondt. Russetiden blir kjempebra og nå føler jeg meg trygg, uttalte Katrine Selsøyvold med et smil.

 

Del Del Del