Fullt hus under Karrieredagen 2020 i Ranahallen!

– Mo Industripark virker som et spennende sted å jobbe

22 januar, 2020 18:56 Del Del Del

Det slo Brian fra Polarsirkelen VGS fast da han besøkte Karrieredagen 2020 i Ranahallen denne uken sammen med rundt 2000 andre unge.

Stor interesse
Årets utgave av Karrieredagen i regi av Kunnskapsparken Helgeland, var den største hittil med hele 65 ulike bedrifter, virksomheter, organisasjoner og utdanningsinstitusjoner på stand. Industrien i Mo Industripark var også i år godt representert.

Nærmere 2000 unge fikk innblikk i mangfoldet av jobb- og karrieremuligheter som finnes i regionen ved hjelp av de rundt 250 representantene de kunne snakke med på de ulike standene. På «industristripa» var flere av bedriftene i Mo Industripark tilstede for å inspirere unge til å velge Rana og industrien.

“Industristripa”
Ranahallen var smekkfull av stands og flere av bedriftene i industriparken var plassert på rekke og rad på «industristripa». Elkem Rana, Celsa Armeringsstål, Rana Gruber, IMTAS, SINTEF Norlab, Mo Industripark AS og Momek var å finne langs den ene veggen i hallen. Mange unge tok seg tid til å stoppe ved flere stands og fikk med seg bredden av karrieremulighetene i industriparken.

F.v.: Prosessoperatør Kristoffer Weiseth og Tor Erik Storbekkmo fra MIP Energi sammen med driftsingeniør Espen Moe i MIP Industrinett var blant de som stod på stand under Karrieredagen 2020.

På Mo Industripark AS sin stand stod driftsingeniør Espen Moe i MIP Industrinett, trainee Jeppe Strømseng i MIP Info og prosessoperatørene Tor Erik Storbekkmo og Kristoffer Weiseth fra MIP Energi.
– Oppmøtet i år er veldig bra som det også har vært tidligere. I år virker det som at det er lagt opp til at man kommer mer jevnt utover hele dagen. For noen år siden kom absolutt alle da dørene åpnet og vi hadde et kjempetrykk på standen første halvdel, mens i år er det egentlig litt folk hele tiden. Det betyr at vi kan gi bedre informasjon om industriparken til hver enkelt og har tid til svarte på eventuelle spørsmål de måtte ha, fortalte Espen Moe.

Spennende foredrag
I tillegg til bedriftsstands var det også foredrag fra blant andre Tale Maria Krohn Engvik som er bedre kjent som “Helsesista”. Dette var et høydepunkt for mange av de fremmøtte.

Fra industrien var Elkem Ranas Tony Nerleirmo og Irina Øhrbom på scenen og på stand for å dele sine erfaringer knyttet til sine utdanningsbakgrunner som prosessoperatør og logistikkingeniør.
Det har vært god trøkk på Elkem sin stand gjennom hele dagen. Personlig var det var veldig inspirerende å fortelle ungdommene om mitt karrierevalg som ledet til logistikkingeniør på scenen sammen med Tony Nerleirmo, som har en helt annen utdanning enn det jeg har. Det viser bredden av jobbmuligheter i industriparken. Jeg håper flere ser til industrien når de velger utdannelse, sa Irina med et smil.

Mange unge stoppet for en prat hos flere av industribedriftene som stod på stand.

TIP-elever møtte industribedrifter
Blant de som tok turen til Mo Industripark AS sin stand var Brian fra Polarsirkelen videregående skole hvor han går første året på teknikk og industriell produksjon (TIP).
– Jeg har inntrykk av at det er mange jobbmuligheter i industrien, men siden jeg begynte på TIP i høst er det fortsatt en stund til jeg skal ut i praksis. Jeg er heller ikke sikker på hva jeg ønsker å bli. Det står mellom mekanikker eller maskinfører. Mo Industripark virker som et spennende sted å jobbe, men jeg må bare bli sikker på hva jeg skal bli når jeg blir stor, forklarte Brian.

En annen på TIP-linjen ved Polarsirkelen VGS som tok turen til standen var Zaman.
– Jeg er mest interessert i å finne informasjon om lærlingplasser. Da er det fint at bedriftene i industrien står ved siden av hverandre og jeg tenker å snakke med Elkem, Celsa og Momek, sa Zaman før han gikk videre til flere av industristandene.

Konkurranser
Mange av bedriftene og virksomhetene på stand kjørte ulike aktiviteter for å fenge elevene som slo av en prat. På standen til Mo Industripark var det to konkurranser med gavekort som premier. Den første var å tippe hva et gammelt Orsat-apparat tidligere brukt ved MIP Energi kan måle. Det riktige svaret er at det kan brukes til å analysere en gassprøve for innholdet av oksygen, karbonmonoksid og karbondioksid.

Den andre konkurransen gikk via snapchat hvor deltakerne sendte en stemningssnap  fra karrieredagen til Mo Industripark sin snapkonto. Det beste bildet ble belønnet med gavekort.

Mo Industripark på snapchat

Legg til Mo Industripark som din venn på Snapchat ved å skanne QR-koden over og følg med hva som skjer hos noen av bedriftene i Mo Industripark!

Fremover vil ulike bedrifter fra industriparken vise frem glimt fra en arbeidshverdag gjennom en felles snapkonto for Mo Industripark. Det er et initiativ for å nå ut til særlig unge og inspirere dem til å velge Rana og industrien.

– Det er et spennende prosjekt fordi jeg synes industriparken er litt lukket. Jeg vet ikke helt hva som skjer bak portene. Mange av oss har vært på omvisning, men Snapchat er et bra tiltak for å vise mer av hva som skjer i industriparken, sa Martine som går første året på studiespesialisering på Polarsirkelen vgs før hun ruslet videre på Karrieredagen.

 

 

 

Del Del Del