Konsernsjef, Roger Skatland.

Momek fusjonerer for å rigge seg for vekst

30 april, 2021 15:45 Del Del Del

Fra 1. mai fusjoneres fire av Momek Groups datterselskaper til ett selskap. Konsernsjef Roger Skatland sier det er et naturlig ledd i konsernets utvikling slik at de er bedre rigget for et stadig mer internasjonalt marked.

Økt fleksibilitet
Det blir først og fremst endringer i ledelse og administrasjon og flere får både nye og endrede oppgaver.
– Vi leverer bredt og er allerede i hele Norden og har mange muligheter på blokka fremover. Vi føler vi blir bedre rigget til å ta spesielt tak i de store oppgavene og prosjektene ved å gjøre disse organisatoriske grepene. Dette øker fleksibiliteten internt, forteller han.

Konsernsjefen mener dette vil styrke Momeks leveringsevne ytterligere.
– Vi jobber jo stadig mer internasjonalt, så jeg tror vi kan håndtere større industrikonsern og kunder på en enda mer dedikert måte nå. Både når det gjelder prosjekter i utlandet, men også med tanke på større internasjonale kunder som finner veien til Norge og vil etablere aktivitet her, som vi kan levere tjenester til, sier Skatland.

 
Nødvendig for fremtiden
Endringene som så gjøres, er godt forankret internt.
– Det er diskutert godt internt både på ledernivå og med de tillitsvalgte hvordan vi skal hente ut effekten av omorganiseringen. Dersom vi gjorde alt som før, ville det jo være liten vits. Jeg tror de ansatte vil opplever at ting fungerer enda bedre og mer strømlinjeformet, forteller Skatland.

Skatland mener denne utviklingen er både naturlig og strategisk.
– Ved å gjøre dette, tror jeg vi bruker folkene våre der de er best og der de har mest lyst. Ansattresponsen har vært positiv, jeg tror alle ser at dette er nødvendig for fremtiden. Dette er jo selskaper som har jobbet tett i lag med de samme kundene på de samme prosjektene, så det er en veldig naturlig utvikling, sier han videre.

Skryter av de ansatte
Koronasituasjonen har påvirket Momeks drift det siste drøye året.
– Den største utfordringen det siste året har ikke vært det markedsmessige, det har vært stengte grenser. Det har vært utfordrende å løse dette når vi jobber mye internasjonalt og er avhengig både av personell inn til Norge og ut av Norge. Det både har vært og er fortsatt krevende, forteller Skatland.

– Våre folk har vært fantastisk fleksible, jeg er imponert og stolt over tilpassningsdyktigheten. Alle har virkelig brettet opp ermene og fulgt alt av karanteneregler og anbefalinger for å forhindre importsmitte, selv om det også betyr streng fritidskarantene, legger konsernsjefen til.

Ambisiøse mål
Momek ser fremover og har flere planer for årene som kommer.
– Vi har et ambisiøst mål om å øke omsetningen med rundt 50% i løpet av noen år. Samtidig er det ikke vekst for veksten sin del vi er mest opptatt av. Vi tror at ved å ha fokus på å gjøre jobben bra i alle ledd, så vil omsetningen øke, og da må vi være organisert på en annen måte, derfor gjør vi dette nå, sier Skatland.

Også på kundesiden er det optimisme.
– Det virker som at det begynner å løsne litt nå på alle områder at kundene har troen på at ting snart vil åpnes mer opp. Vi ser mange muligheter fremover og utviklingspotensialet er kanskje særlig stort innen fiskeri og havbruk. Så har vi jo også styrket innovasjonsarbeidet vårt gjennom etableringen av Momek Invest for litt siden, så vi er i stadig utvikling. Det må vi være, avslutter konsernsjefen med et smil.

Faktaboks om Momek Group

  • Momek Group har 450 ansatte
  • 600 millioner i årlig omsetning, fusjonen omfatter ca halvparten av de ansatte og omsetningen i Momek Group
  • Fusjonen gjelder fra 1. mai og omfatter Momek AS, Momek Services AS, Momek Techteam AS og Momek Oilfield Services AS som nå fusjoneres til ett selskap; Momek Services AS
  • Selskapene som nå fusjoneres jobber med engineering-, vedlikehold-, produksjon- og installasjonsoppdrag mot industri.

 

 

Del Del Del