Roger Skatland (t.v) er ansatt som konsernsjef i Momek Group, og overtar med dette stafettpinnen fra Wiggo Dalmo (t.h).
Roger Skatland (t.v) er ansatt som konsernsjef i Momek Group, og overtar med dette stafettpinnen fra Wiggo Dalmo (t.h).

Momek Group har ansatt ny konsernsjef

10 February, 2020 15:45 Del Del Del

Roger Skatland er nå ansatt som konsernsjef i Momek Group, og overtar med dette stafettpinnen fra Wiggo Dalmo som har etablert og drevet selskapet i snart 22 år, skriver Momek i en pressemelding .

Roger Skatland har jobbet i Momek i 16 år, de siste 3 årene som driftsdirektør, og da med ansvar for alle markeds- og driftsrelaterte prosesser i gruppen. Siden tilbakekjøpet av Momek i april 2019 har han vært ansatt som daglig leder i Momek AS, og overtar nå også hovedansvaret som konsernsjef.

Momek Group er et industrikonsern som i 2020 regner med å omsette for ca. NOK 700 Mill. og har 450 ansatte. Gruppen har utviklet seg fra å være en lokal serviceleverandør i Mo i Rana, til et internasjonalt konsern, med selskaper i Norge, Sverige, Finland og Tyskland, og produkter og tjenester som nå lanseres worldwide. Momek Group leverer en bred portefølje av produkter og tjenester til både landbasert- og offshorebasert industri, samt innenfor bygge- og anleggsbransjen.

– Vi ønsker først og fremst en avklaring på roller og ansvar, og en mulighet til å rendyrke vårt fokus. Jeg går nå inn som styreleder og vil gjennom en aktiv styrelederrolle fortsatt jobbe med utviklingen av Momek Group, mens det administrative ansvaret overlater jeg nå til Roger. Vi kommer begge til å ha kontor i Momeks administrasjonsbygg og også videre jobbe tett sammen, sier eier og avtroppende konsernsjef Wiggo Dalmo.

– Selv om denne avklaringen på mange måter bare er en formalitet, representerer det også en milepæl i Momeks historie. Vi er i en brytningsfase: Momek har de senere år utviklet seg både kompetansemessig, teknologisk og geografisk. Behovene for videre utvikling og forventningene i disse markedene, vil stille andre krav til oss som selskap i framtiden, og dermed også ledelsen av selskapet. Vi synes derfor dette er et godt og naturlig tidspunkt å gjøre denne endringen på.

– Vi ser lyst på framtiden, vi vet det blir mange tøffe tak, men har mye godt å bygge videre på, og gleder oss til fortsettelsen. Momek har også i framtiden mål om å være verdens beste arbeidsplass, med fokus på våre ansatte, og å være en god partner og problemløser for våre kunder. For det er fortsatt visjonen og målet i selskapet: «Å bygge gode arbeidsplasser gjennom store utfordringer, og kundeverdi gjennom glitrende leveranser!». For andre kan dette høres pompøst og kunstig ut, men for oss er dette selve kjernen i det vi holder på med, og viktigere enn noen gang, kommenterer påtroppende konsernsjef Roger Skatland.

Del Del Del