Daglig leder i Helse og Sikkerhet, Håvard Sund

Møt den nye lederen av Helse og Sikkerhet

29 april, 2022 10:41 Del Del Del

Etter flere års erfaring som leder for andre bedriftshelsetjenester, tiltrådte Håvard Sund ved nyttår stillingen som daglig leder i Helse & Sikkerhet. Med to generasjoner før han som har jobbet i parken, er Håvard stolt over å ha sin arbeidsplass i Mo Industripark.

– Det har vært utrolig spennende og veldig artig å møte nye folk. I starten nå handler det om å bli kjent med alle nye kollegaer og å sette meg inn i alle nye systemer og prosedyrer for hvordan ting skal gjennomføres, forteller Sund.

Med både en far og en bestefar som har arbeidet inne i parken, er det en viss stolthet som kommer fram når Sund forteller om sin nye rolle.

– Det er tilfredsstillende å få lov til å være daglig leder for en så historisk tung bedriftshelsetjeneste som Helse & Sikkerhet er. I tillegg har jeg både en far og en bestefar som har trådd sine arbeidssko hver dag her inne i parken. Så det at jeg er sykepleier og kan ha kontor her og se inn mot parken hvor de har jobbet hele sine arbeidsliv, det synes jeg er fantastisk, sier Sund. – Og det å få være med på den industrielle utviklingen som ligger foran oss i Rana er kjempespennende og jeg kjenner også en stolthet knyttet til det, forteller Sund.

Ledererfaring

Sund er utdannet sykepleier og har stort sett arbeidet innen psykiatri etter at han tok utdannelsen for 23 år siden. Med seg i bagasjen har Sund flere års erfaring som leder i ulike bedrifter.

– Før jeg begynte her jobbet jeg som leder i en annen bedriftshelsetjeneste i fem år, og før det var jeg leder på et sykehjem. Derifra har jeg lært mye som vil komme til nytte her hos Helse og Sikkerhet.

Tilgjengelighet

Selv om Sund har vært leder for andre bedriftshelsetjenester tidligere, er det flere elementer i Helse & Sikkerhet som imponerer.

– Den tilgjengeligheten som vi tilbyr og det å ha en egen skadestue, det er nytt for meg. Det synes jeg er kjempespennende, viktig og utrolig bra at vi er så tilgjengelig for kundene våre hvis et uhell har skjedd, forteller Sund.

Sund er imponert over Helse & Sikkerhet, de ansatte og den jobbet som har blitt gjort til nå.

– Jeg ser at det er en sterk organisasjon, vi har sterke fagfolk med enorm kunnskap og kompetanse, vi har et godt system for å ivareta faget og den jobben vi skal gjøre, sier Sund. – Jeg ble egentlig blåst litt av banen da jeg kom inn hit og oppdaget den robuste, trygge og godt fundamenterte fagligheten, men også det sosiale aspektet.

«Å hoppe etter Tove Michalsen»

Tidligere daglig leder Tove Michalsen trapper ned og skal fra første mai jobbe som HMS Rådgiver og bedriftsfysioterapeut. Hun snakker varmt om Sund, og mener at bedriften ligger i trygge hender.

– Jeg er kjempeglad for at jeg kan overlate dette til Håvard, og jeg er så trygg på at det kommer til å gå kjempebra. Men jeg skal jo være her så jeg kan jo alltids blande meg litt inn, ler Michalsen.

Selv er Sund mer beskjeden og forteller at han har noe å strekke seg etter.

– Selv om det er en høydeforskjell på oss kan jeg innføre et nytt begrep, «å hoppe etter Tove Michalsen». Hun er utrolig dyktig, og det er en god jobb som har vært gjort her. Stikkordet her er nok relasjonsfundamentert ledelse, og det gjenspeiles i den gjengen som arbeider her, forteller Sund.

– Du kommer nok til å klare det hoppet meget bra, skyter Michalsen inn.

Tove har arbeidet i Helse & Sikkerhet siden 2006, og som daglig leder siden 2015. Selv om hun nå trapper ned, har hun ingen tanker om å slutte.

– Det har ligget i kortene at jeg skulle trappe ned som daglig leder, men jeg trives godt og har ingen intensjoner om å gi meg, avslutter Michalsen.

Del Del Del