Thomas Killi, platearbeider ved Miras Industripartner AS.

– Mye å lære

28 januar, 2014 14:29 Del Del Del

Thomas Killi tok fagbrevet i september 2013, og liker at det hele tiden er noe nytt å lære.

– Jeg har i mange år vært helt sikker på at jeg skulle jobbe med noe innen et mekanisk yrke. Jeg tenkte først på å bli bilmekaniker, men fant ut at det kanskje passet bedre som hobby enn som yrke. Da noen kompiser fikk seg jobb i industrien så begynte jeg selv å tenke i de baner, forteller Thomas Killi.

Vi blir med den unge platearbeideren inn i produksjonslokalene til Miras Industripartner AS, hvor han viser oss en konstruksjon han holder vedlikehold på.

 

Variert arbeid

– Jeg hadde utplassering en dag i uka på Miras V&M mens jeg gikk på skola, og da fant jeg ut at jeg likte denne typen arbeid. Jeg angrer ikke et sekund på valgene jeg gjorde, og ser ikke for meg noe annet yrke nå. Jeg er svært fornøyd med å få jobb i Miras, sier Thomas. Han tar på seg sveisemaska og bruker vinkelsliperen. Han vet hva han skal gjøre, men er samtidig ydmyk overfor faget.

– Det er stadig noe nytt å sette seg inn i. Jobben innebærer hele prosessen fra forarbeid til sveising og annet, og vi driver med en del vedlikehold for andre bedrifter. Jeg har jo ikke jobbet så lenge, så det er mye nytt som må læres. Jeg liker at det er så varierte arbeidsoppgaver. To arbeidsdager trenger ikke å være like, sier han. Thomas har en onkel som også jobber her, og farfaren var sveisekontrollør på Prestål.

– Jeg tror ikke jeg hadde valgt annerledes selv uten familie med erfaring fra industrien. Dette kjennes riktig for meg uansett, avslutter Thomas Killi.

 

Kort om Thomas Killi

Navn: Thomas Killi

Alder: 21 år

Bedrift: Miras Industripartner AS, platearbeider dagtid

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse:      Fagarbeider platearbeid. Lærling i Miras i to år, fagbrev i september 2013. Polarsirkelen videregående skole avdeling Kongsvegen, industriteknologi.

Arbeidserfaring: Deltidsjobb på TP Bowlingsenter mens han gikk på skole.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_ThomasKilli

 


Del Del Del