Elkemflagget er heist ved inngangen til Mo Industripark, og markerer at Elkem Rana er på plass. Fra venstre administrerende direktør Helge Aasen og divisjonsdirektør Trond Sæterstad i Elkem, og ordfører Geir Waage i Rana.

Naturlig del av Elkems vekststrategi

6 desember, 2016 14:32 Del Del Del

Med det industrimiljøet som ligger her, og vår vekststrategi, var det naturlig å gripe sjansen da den bød seg.Det sier administrerende direktør i Elkem, Helge Aasen, som har heist Elkem-flagget til topps ved inngangen til Mo industripark.
Grunnlag for effektiv drift

Konkurransemyndighetene har godkjent Elkems oppkjøp av Fesil Rana Metall, samt en tredjedel av aksjene i NorKvarts AS.
– Oppkjøpet i Rana er en naturlig del av Elkems vekststrategi og vi ønsker å bidra til industriell utvikling og optimalisering av verket som en del av Elkems verdikjede. Det er moro å være tilbake i Mo i Rana igjen, sier Aasen som kjenner byen godt.
Aasen kom første gang til Mo i Rana i forbindelse med omstillinga etter endt utdannelse ved Norges Tekniske Høgskole i 1989.
– Da satt jeg i Norsk Jern Holding A/S, og ble egentlig med på lasset da Elkem kjøpte seg inn våren 1990.
Han jobbet i Mo i Rana frem til år 2000 og flyttet deretter til Oslo.

– Vi er glade for å overta en organisasjon med mye kompetanse og et verk med solid grunnlag for effektiv drift. I tiden fremover vil vi legge en plan for veien videre og hvordan vi best skal samordne nye Elkem Rana med resten av Elkem-organisasjonen, sier divisjonsdirektør i Elkem, Trond Sæterstad som gleder seg til å ta fatt på prosessene.
– I dag har vi kick-off og det er gledelig å se at teamet til verksdirektør Tommy Tunstad er motiverte til å få Elkem som eier.

 

Investerer i miljøet
Elkem har i løpet av årene blitt en rendyrket produsent av silisiumrelaterte materialer som silisium ferrosilisium og silikoner.
– Miljø og energigjenvinning er veldig viktig for oss. På utslippssiden har vi først og fremst fokus på NOx, svovel og støv. Vi bygger blant annet et nytt svovelrenseanlegg på vår Carbonfabrikk på Fiskå i Kristiansand, har investert mye i Salten for å redusere NOx-utslipp og vi har et kontinuerlig program gående for å fjerne diffuse utslipp i forbindelse med tapping, transportering og utstøping av metall, sier Aasen.
Ordfører i Rana kommune understreker at han har stor tiltro til Elkem basert på deres investeringer for å redusere diffuse utslipp samt ytterligere tiltak for energieffektivisering.

 

Store forventninger
– Jeg vil gjerne ønske Elkem velkommen tilbake til Rana. Elkem er et tungt og stort selskap i norsk industri, med stolte industritradisjoner. Jeg oppfatter at Elkem, med sin eier Bluestar, er en langsiktig i sine investeringer. Jeg ønsker dem hjertelig velkommen hit, og har selvfølgelig store forventninger til at de vil bidra til å videreutvikle Mo industripark som det industrilokomotivet de er.

Administrerende direktør i Mo Industripark AS, Arve Ulriksen, er fornøyd med at Elkem Rana endelig er på plass på Mo.

– Jeg har selv fartstid i Elkem og kjenner selskapet svært godt. De er ambisiøse på miljøsiden og har ved mange anledninger demonstrert vilje til å gi begrepet grønn konkurransekraft et innhold. Vi er svært glade for at vi nå har dem som en viktig del av prosessindustrimiljøet i Mo Industripark, og ser fram til et spennende samarbeid framover. Vi ønsker dem hjertelig velkommen, og lykke til med Elkem Rana.

 

Elkem: er en av verdens ledende produsenter av silisiumrelaterte avanserte materialer og metaller. Selskapet leverer produkter i hele verdikjeden fra kvarts, silisium og nedstrøms silikonprodukter, til spesialprodukter innen støperilegeringer, karbonmaterialer og microsilica. Etter overtagelsen av Fesil Rana Metall vil Elkem ha 23 verk og fabrikker verden over, i tillegg salgskontorer i mer enn 50 land. Elkem har omtrent 3700 ansatte og hovedkontor i Oslo. 
Mer informasjon om Elkem finner du på www.elkem.com

 

Fesil Rana Metall og Nor-Kvarts AS: Fesil Rana Metall produserer standard og spesialisert ferrosilisium og microsilica, basert i Mo i Rana, Norge. Firmaet har omtrent 100 ansatte og omsatte for 910 millioner NOK i 2015. Nor- Kvarts AS er en joint venture mellom Elkem og Fesil, som driver fem kvartsgruver i Spania. Det nye navnet på Fesil Rana Metall vil bli Elkem Rana AS.

Del Del Del