Ny besøksgarderobe av gjenbrukte materialer

16 April, 2020 15:34 Del Del Del

I Mo Industripark finnes mange kreative arbeidere som er med på å forme sine bedrifter. Da Celsa skulle pusse opp sin besøksgarderobe, var det prosessoperatør Jim Rune Skjellhaug som fikk ansvaret for å lage en ny løsning.

 

Ingen kostnader
Materialene som har blitt bruk til å lage skohyller, benk og stativ fant Jim Rune i containere til Celsa.
– Noen av emnene vi bruker i valseverket får vi sendt fra Frankrike. De ligger på strø, altså treplanker som ligger mellom stålemnene. Alle strøene blir lagt i en container, så jeg hoppet ned og gravde frem plankene jeg tenkte passet til prosjektet. Materialkostnadene ble derfor null, forklarer prosessoperatøren.

 

Materialene Jim Rune har brukt har han funnet i containere til Celsa

Materialene Jim Rune har brukt har han funnet i containere til Celsa.

 

Spennende utfordring
På fritiden skrur Jim Rune mye på racerbilen han har bygget fra bunnen av og som han også konkurrerer med i drifting på bane. Å lage garderobeløsning var en ny utfordring for den oppfinnsomme prosessoperatøren.
– Tidligere har jeg laget lysestake i treverk, nettbrettholder og andre småting, men aldri noe som ligner på garderobeinnredning. Jeg hadde heller ingen tegning eller plan på hvordan sluttproduktet ville se ut da jeg startet å snekre i kjelleren min hjemme. Jeg synes det var en spennende utfordring og har fått tilbakemeldinger på at folk synes det ble fint, så det var verdt jobben, smiler Jim Rune.

 

De besøkende blir presentert Celsa sine produkter når de kler på seg verneutstyr.

De besøkende blir presentert Celsa sine produkter når de kler på seg verneutstyr.

Godt resultat
Bak ideen til å pusse opp besøksgarderoben var Celsas hovedverneombud Rita Fagerjord.
– Vi fikk malt en del inne i valseverket med fargen du ser på veggene. Rita syntes det ble såpass fint, det er jo Celsa fargen, og satte i gang dette prosjektet på stålverket og koblet meg på. Godt samarbeid med andre ord, forteller Jim Rune.

Rita Fagerjord er også fornøyd med samarbeidet og sluttresultatet.
– De som kommer på besøk hos oss varierer fra kunder til skoleklasser. Som hovedverneombud er det gledelig å se at verneutstyret som besøkende må bruke, er stilt opp på en presentabel måte. Jeg er også veldig fornøyd med at Celsafargen kommer godt frem, sier Rita.

 

Viser egne produkter
For Jim Rune var det også et poeng å bruke armeringsstålet Celsa produserer til å lage den nye garderobeløsningen for de besøkende.
– En ide jeg fikk da jeg skulle gå løs på prosjektet var å få vist frem armeringsstålet vi produserer til de besøkende allerede når de skifter om. På skohyllen har jeg blant annet brukt 32 mm armingsstål, mens knaggene man kan henge jakken sin på er 10 mm, avslutter en fornøyd Jim Rune.

 

 

Som hovedverneombud er det gledelig å se at verneutstyret som besøkende må bruke, er stilt opp på en presentabel måte, sier Rita Fagerjord.

Som hovedverneombud er det gledelig å se at verneutstyret som besøkende må bruke, er stilt opp på en presentabel måte, sier Rita Fagerjord.

Del Del Del