F.v.: Tor Lian, prosjektleder i Anleggs Service og Jens Rønning, daglig leder i Miljøteknikk Terrateam.

Nybygget snart innflyttingsklart

13 april, 2021 8:00 Del Del Del

Etter at administrasjonsbygget til Miljøteknikk Terrateam brant ned til grunnen i årets siste måned i 2018, har de stått på for å få på plass et nytt bygg. I mai blir det innflytting i de nye lokalene, som huser flere funksjoner enn tidligere.

BRANNEN
Natt til 5. desember 2018 får daglig leder i Miljøteknikk Terrateam, Jens Rønning, beskjed om at brenner i administrasjonsbygget til selskapet. Dessverre sto det ikke til å redde.
– Bygget var nedbrent før jeg kom meg dit. Det gikk veldig raskt med det gamle trebygget og det ble ingenting igjen. Heldigvis var det ingen personskade, så det gikk veldig bra sånn sett, forteller Rønning om hendelsen.

Allerede dagen etter var de i full funksjon med bare en drøy times forsinkelse.
– Vi jobber vanlig dagtid og de ansatte begynner stort sett syv om morgenen, og vi var i gang allerede i åttetiden. Da hadde de ansatte stått på for å få fatt i nye arbeiderklær og skaffet nøkler og utstyr for å få i gang maskinene, sier  han.

HELL I UHELL
Selskapet var også uten kontorer og garderober, men heldigvis var hjelpen ikke langt unna.
– Vi hadde litt flaks fordi søsterbedriften vår hadde en brakkerigg stående som de nettopp var ferdig med. Den kunne vi overta og fikk ordnet til med garderober, dusjer og kontorer. Vi fikk også en avtale med Sintef Molab for å ha tilgang til labfasiliteter, så det var god hjelp å få av nære samarbeidspartnere, sier Rønning.

Miljøteknikk Terrateam har klart å være operativ hele perioden siden brannen.
– Kundene våre har ikke merket noen endringer i leveransene våre. Vi har ikke hatt noen problemer og har gjort det like bra som før. Alle de ansatte har virkelig stått på. Produksjonslokalene ble ikke berørt så sånn sett var det litt flaks i uflaks, smiler Rønning.

Alt blir større og får en bedre standard enn tidligere, forteller Rønning.

GLEDER SEG
Etter å ha jobbet fra brakkerigg over lang tid, gleder de ansatte seg nå til å flytte inn i det nye administrasjonsbygget i mai.
– Det blir veldig bra og det skal bli godt å komme inn i ordentlige lokaler. Alt er kommet under tak, veggene er på plass og det er bare det innvendige som gjenstår, forteller Rønning.

Han skryter av de ansatte og sier de har vært fantastiske til å tilpasse seg situasjonen, også når koronaen kom på toppen av alt.

De ansatte gleder seg til å flytte inn i de nye lokalene, forteller Rønning. Her avbildet foran det nye administrasjonsbygget sammen med Tor Lian, prosjektleder i Anleggs Service.

STANDARDLØFT OG PLASS
I det nye bygget blir garderober, lab, spisesal og kontorer samlet under samme tak. Et nytt verkstedbygg er også satt opp vegg i vegg.
– Vi får nå en lab som blir betydelig oppgradert sammenlignet med det vi har hatt tidligere som gir mye bedre arbeidsforhold. Verkstedet blir også større. Vi får også skikkelige garderobefasiliteter. Det blir et standardløft over hele linja. En bonus er også bedre utsikt enn tidligere da nybygget ligger litt høyere opp, nå får vi se utover byen og havna, sier Rønning fornøyd.

Utsikten fra det nye administrasjonsbygget.

LANG PROSESS
Prosessen frem til byggestart tok noe tid, men siden spaden kom i jorda har det gått radig forteller prosjektleder Tor Lian i Anleggs Service, et søsterselskap av MTT.
– Det er mye som skal vurderes før man får byggetillatelse, så det drøyde litt med å komme i gang. Tomtearbeidet gjorde vi i fjor sommer og betongarbeidet startet vi med i begynnelsen av september. Vi fikk også lagt fjernvarmerør over tungtransportveien slik at hele bygget kan tilkobles miljøvennlig oppvarming. Det meste har gått etter planen, forteller Lian.

Det nye verkstedet med 350 kvm gulvareal begynner å ta form.

Et bygg med mange funksjonaliteter krever en del spesialtilpasninger.
– Dette bygget har for eksempel tre separate ventilasjonssystemer, et for laben, et for kontordelen og et eget for verkstedet. I tillegg har det tre adskilte garderobesoner; grov garderobe, arbeidsklær og vanlige klær. Kontorer og verksteddel kommer i tillegg, forklarer han.

SJARMØRETAPPEN
Prosjektlederen i Anleggs Service er fornøyd.
– Det er mye å holde styr på, men det har gått veldig bra. Vi i Anleggs Service har grunnarbeider, veier og uteareal. Både MBA Entreprenør og IMTAS er involvert i byggingen av verksteddelen og administrasjonsbygget. Botn Elektro har gjort det elektriske, Union VVS har rør og Ventinor er inne på ventilasjon Akkurat nå holder 8-10 stykker på innvendig, forteller Lian og legger til;

– Alle har vært flinke til å holde fremdriftsplanen og har gjort en veldig god jobb så langt. Nå gjenstår bare sjarmøretappen inne, avslutter han, til nikk og smil fra Rønning.

Prosjektleder Tor Lian i Annleggs Service er fornøyd med at alle har vært flinke til å holde fremdriftsplanen.

Del Del Del