Fylkesråd for næring, Mona Fagerås, gratulerer Celsa Nordic med 10-års jubileet og åpner samtidig den nye produksjonshallen, en såkalt mesh-plant, sammen med administrerende direktør i Celsa Group, Francesc Rubiralta Rubió og hans mor Isabel Rubió Badia.

Nye grønne arbeidsplasser

9 november, 2016 17:50 Del Del Del

De spanske eierne, partnere, ansatte og fylkesråd for næring, Mona Fagerås, var blant deltakerne da Celsa Nordic feiret 10-års jubileum. Det ble markert i kombinasjon med åpning av Celsa Steel Services nye nettfabrikk, en såkalt mesh-plant, i Mo Industripark.

 

Feiringen ble naturlig nok startet i Ignerhallen hvor den nye nettfabrikken ligger.
– Ignerhallen var en gang den største hallen bygd i Nord-Europa. Den er på 60.000 kvadratmeter, så vi er naturlig nok veldig glade for å skape nytt liv i lokalene med vår nye nett-fabrikk, sier Administrerende direktør ved Celsa Nordic, Carles Rovira.
Store investeringer
Investeringen i den nye nettfabrikken har kostet 50 millioner kroner.
– Dette er nok en bekreftelse fra våre eiere Celsa Group om deres forpliktelse ovenfor Mo i Rana for å sikre bedriftens fremtid. Den nye nett-fabrikken gir oss en ekspansjonsmulighet for produksjon og salg, noe som vil gi oss flere bein å stå på, forklarer Rovira.
Produksjonen av nett av armeringsstål var tidligere lokalisert i Oslo.
– Nett-fabrikken i Mo i Rana har derimot nye maskiner som kan produsere bedre produkter, og dette er bare første steg. Vi planlegger å få på plass nok en maskin i hallen til neste år for ytterlige å kunne øke produksjonen ytterligere. Vi investerer og tar Celsa Nordic videre steg for steg, og i dag har vi en langt bedre og sikrere bedrift enn hva vi hadde for ti år siden. Vi må bare holde oppe det gode arbeidet.
Celsa Group har hatt betydelige investeringer i bedriften i Mo i Rana. I 2008 investerte de cirka 300 millioner kroner i Consteel-anlegget, for et par år siden brukte de 80-100 millioner kroner i varmchargeringsanlegget Hot Charging og nå har de etablert nett-fabrikken som har hatt en kostnadsramme på 50 millioner kroner.
– Man må tenke langsiktig. Vi produserer mer volum i dag enn for ti år siden, vi er mer miljøvennlig og mer effektiv på alle områder. Både i forhold til produksjon og energitap, og det er der vi i stålindustrien må være konkurransedyktige.
En pioner
Celsa Nordic er en av de minste stålverkene i Celsa-konsernet, men dekker et stort geografisk område.
Administrerende direktør i Celsa Group, Francesc Rubiralta Rubió, deltok under markeringen sammen med sin mor, Isabel Rubió Badia.
– På 10 år har vi oppnådd mye. For oss i Celsa Group er åpningen av nett-fabrikken en milepæl. Vi har klart å samlokalisere produksjon og bearbeiding av stål, og på dette området har Celsa Nordiv vært en pioner. Produksjon og bearbeiding er to grunnleggende pilarer. Det er første gang vi i Celsa Group gjør noe slikt, og det er vi svært stolte av. Det hadde ikke vært mulig uten deres støtte og arbeid. Jeg ønsker derfor å takke de ansatte i Celsa. Uten dere hadde ikke dette vært mulig, roser Rubiralta Rubió.
– Det er viktig å se hva vi oppnår, men det er vel så viktig hvordan vi oppnår det. Dere bør være stolte av hva dere har oppnådd i løpet av de ti årene.
Pilar i industriparken

Arve Ulriksen, adm. dir. i Mo Industripark AS fremhever Celsa som en av de viktige pilarene i industriparken. – Med denne investeringen signaliserer Celsa en langsiktighet i sin satsing på Mo. Det er vi svært glade for.  Vi ønsker dem lykke til med jubileet og ser frem til de neste ti, tyve og tredve år!

Del Del Del