Oda Tøndersen ved siden av en ny 125-kubikk som hun etter hvert skal ta i bruk

Oda Tøndersen tar sats i 2023

16 mars, 2023 10:31 Del Del Del

Etter et lite uhell på banen, hvor tommelen ble skadet, er Oda Tøndersen nå klar for å satse videre. Med støtte fra foreldrene og sponsorer ser hun nå fram til et nytt fartsfylt år.

Da Oda skulle lande etter et hopp med motorsykkelen på banen tidligere i år, fikk tommelen seg en smell og en sene røyk. Konsentrert som hun var om å fullføre løpet, merket hun likevel ikke at noe hadde gått galt før etterpå. Men da var det til gjengjeld full stopp med kjøring for en stund.

I september var hun tilbake på sykkelen. Det ble treningsopphold både i Italia og Spania i løpet av høsten.

– Vi startet turen i et område omtrent en time fra Milano. Der er det 4-5 ulike baner innenfor 30 minutters kjøring. Det var drømmeforhold på banene men jeg måtte begynne litt forsiktig, siden det var lenge siden jeg hadde kjørt, sier Tøndersen. –Etter en uke i Italia satt vi kursen mot Spania. I Spania er det litt annen type baner enn i Italia. De er hardere og tyngre å kjøre på. Det ble en mental omstilling, og enda større fysisk utfordring. Etter halvannen uke her kjente jeg at treningsutbyttet har vært veldig bra, både teknisk og formmessig, sier hun.

Vi møtte henne hos Tess i industriparken, hvor hun hadde stilt ut sin nye 125-kubikk som hun etter hvert skal ta i bruk. Sammen med moren Nina gledet hun seg over å kunne sette i gang en ny sesong. Romjula skulle heller ikke tilbringes på sofaen akkurat. Planen var nemlig et treningsopphold i Barcelona.

– Målet er å gjøre de kjørefrie periodene så få og korte som mulig inn mot sesongen 2023. Da skal jeg på nytt gå på med friskt mot og satse på å få kjørt en del internasjonale løp, sier hun.

Hovedfokus for 2023 blir EM, i tillegg til NM dersom løpskalenderen og økonomien tillater det.

Del Del Del