Vi har tilbudt omvisning i Mo Industripark i cirka 10 år , og merker at interessen er stigende sier leder ved Polar Tours Mo i Rana, Stig Johansen.

Økende interesse for guiding i Mo Industripark

16 juni, 2017 8:33 Del Del Del

Polar Tours vil tilrettelegge for guidede turer i Mo Industripark.
– Om etterspørselen øker sitter vi klare til å investere i nytt og moderne utstyr sier Stig Johansen i Polar Tours.

En investering fra Polar Tours vil føre til at flere kan få tilbud om guidede turer, samtidig som man bruker færre ressurser på omvisningene. Investeringen skal nemlig legge til rette for en såkalt GPS-styrt audio-tour.

Mer tilgjengelig
– Vi har tilbudt omvisning i Mo Industripark i cirka 10 år og har et ferdig manus vi bruker med egen guide. Vi forteller historien fra Rana siden oppdagelsen av jernmalmen, utviklingen av handelsnæringen, perioden med Norsk Jernverk og utviklingen i industrien frem til i dag. Men, det er ressurskrevende siden vi må ha med egen guide i tillegg til bussjåføren, sier leder ved Polar Tours Mo i Rana, Stig Johansen.

Det finnes flere system som tilbyr GPS-styrte omvisninger der bussene gir informasjon når man ankommer gitte geografiske punkter. Det som er nytt i Polar Tours system er at gjestene samtidig kan følge med på skjermene i bussen for å se hva som skjer innenfor veggene på de ulike bedriftene.
– Dette er et system som vi allerede har prøvd ut ved vårt kontor i Bodø, og det har fungert utmerket. Vi merker i tillegg at etterspørselen etter denne type tjeneste har økt.
Dersom de investerer i samme system i Mo i Rana kan de gi omvisninger på åtte språk.
– Da får gjestene sitte i fred og ro med plugger i ørene, bli kjørt rundt i Mo Industripark og samtidig få se innsiden av bedriftene via skjermløsningen. En slik løsning gjør tjenesten mer tilgjengelig, sier Johansen.

Ny type turisme
Gruppene som ønsker omvisning har gjerne ulike interesser. Noen ønsker generell info, mens andre har spesielle fagfelt de interesserer seg for.
­– Vi kjører alt. Det kommer stadig bestillinger fra Kunnskapsparken og Mo Industripark AS. Når vi får nok forespørsler vil vi kjøre i gang denne investeringen. Vi tror dette er fremtiden og markedet er i vekst.

De er til sammen fire heltidsansatte, samt noen ekstrasjåfører som kjører flybuss, tilbyr guiding, blåturer, firmaturer og andre typer lengere og kortere turer.
Polar Tours har tillegg engasjert seg i arbeidet med å tilrettelegge for Mo i Rana som cruisehavn, sammen med Mo i Rana Havn KF.
– Cruiseturismen i Norge er på vei opp og det er da naturlig at Mo i Rana som Nord-Norges tredje største by også legger til rette og posisjonerer seg innenfor denne næringen. Både Ranas historie, grottene i Rana, Polarsirkelen og nærheten mellom hav og fjell med de opplevelsene som da kan tilbys er presentert for flere cruiserederier og deres agenter. Likevel vet vi at det ikke er gjort over natten å få disse skipene hit, så målet er å kunne se cruiseskip i Ranfjorden vil være 2019 eller 2020.
– Den tradisjonelle bussturismen er i nedgang og flere og flere reiser til de destinasjonene de ønsker å besøke med fly og bruker lokale bussoperatører som transportører i destinasjonene. Dette åpner for nye muligheter, noe vi har erfart i Bodø, som i flere år har vært en hub for trafikk til Lofoten og Nordkapp.

Hurtigruten er en viktig samarbeidspartner for Polar Tours og vi har kjørt utflukt for dem i Bodø siden 2004.
Målet vårt her i Mo i Rana er at verden skal få opp øynene for mulighetene som ligger på Helgeland.

 

Del Del Del