Markedsdirektør i Mo Industripark AS, Jan Gabor og eiendomssjef Arne Westgård sier at det akkurat nå er plass til flere i Mo Industripark.

Ønsker flere velkommen

10 December, 2019 10:23 Del Del Del

– De som ønsker å etablere seg i Nord-Norges største industripark bør være raske. Vi har nå en unik portefølje av ledige lokaler tilgjengelig. Det sier markedsdirektør i Mo Industripark AS, Jan Gabor.

Noe for de fleste
Med både verkstedlokaler, kontorer og lagerbygg ledig fra nyttår har Mo Industripark nå mulighet til å ønske flere aktører velkommen til et av Norges bredeste industrimiljø. Eiendomssjef Arne Westgård forteller at han har hatt mange på befaring den siste tiden.
– Vi er i dialog med flere som anser oss som et mulig etableringssted. Da vi snart har ledige lokaler både i og like utenfor parken med tilgjengelig parkering og andre nyttige tjenester, opplever vi interesse i markedet, forteller han og tilføyer; så de som ønsker å etablere seg her har en fin mulighet nå.

Totalleverandør
Et av flere konkurransefortrinn med å være etablert i Mo Industripark er at man er i umiddelbar nærhet til et svært kompetent leverandørmiljø. Bortimot alle tjenester kan leveres av selskap i parken.
– MIP as med datterselskapene er totalleverandør når det kommer til driften av infrastruktur som tomter, bygningsmasse, veier og kaianlegg samt leveranser av vann, gasser, strøm, fjernvarme og fiber. I tillegg har vi store logisikkleverandører i parken og vår industriterminal med gode transportmuligheter av varer, gods og råstoff over kai, forklarer markedsdirektør Gabor.

Med drøyt 100 ulike selskap lokalisert i Mo Industripark og rundt 2500 ansatte, er dette et industrimiljø med mange bein å stå på, og det er flere fordeler med å være lokalisert i en industripark.
– Du finner gjerne nødvendige tjenester i nabobedriften her i industriparken. I tillegg er det en del stordriftsfordeler med flere aktører som deler på infrastrukturkostnadene. Det er også store industriprosjekter på blokka på Helgeland i tiden fremover som eksempelvis battericellefabrikk og oppbyggingen av Nesna Industripark, så dette er en spennende og viktig industriregion for eksisterende industri og også for de som vil være med på veksten, forteller Gabor.

Kainære produksjonslokaler
Et av lokalene som muligens snart blir ledig ligger nede ved Rana Industriterminal. Produksjonshaller med umiddelbar nærhet til utskipingsmuligheter er etterspurt globalt, og nede ved RIT blir altså nærmere 13 000 kvadratmeter boltreplass kanskje ledig i løpet av 2020/2021, forteller Gabor.
– Her på Mo finner man en god miks mellom tilgjengelige lokaler til både produksjon, lager og kontorer, utskipingsmuligheter og et tungt industrimiljø. Smelteverkene og mineralvirksomheten i parken for eksempel er oppdragsgiver til en stor leverandørindustri med årlige lokale innkjøp på i underkant av 2 milliarder, forklarer markedsdirektøren.

Blant de ulike næringsaktørene i Mo Industripark finnes havbruk, betong, prosessindustri, kraftproduksjon, engineeringmiljø og datasentre for å nevne noe. Dette skaper stor bredde i MIP og det jobbes med å skape sirkulære prosesser på tvers av de ulike næringene, sier Gabor.
– En lokalisering her i parken vil derfor kunne være gunstig for mange ulike aktører, poengterer markedsdirektøren.

Velkommen på befaring
Eiendomssjef Arne Westgård sier alle på utkikk etter ledige lokaler er velkomne til å ta kontakt.

– Det har allerede vært stor interesse på særlig Gulbygget, forteller Eiendomssjef Arne Westgård som samtidig oppfordrer de som ønsker en befaring om å ta kontakt.

– Vi har fått flere henvendelser den siste tiden fra folk som ønsker en befaring av ledig eiendomsmasse, ikke bare fra industriaktører men også offentlige virksomheter. Dette fasiliterer vi gjerne for de som måtte ønske, og det er bare å ta kontakt. Vi tar også dialogen angående eventuelle nødvendige tilpasninger på bygningsmassen og vi mener vi er konkurransedyktige på pris og tjenestetilbud. Så er det alltid en fordel for kundene våre at vi er lokalisert like ved, da vi er opptatt av å løse problemstillinger for dem på en effektiv og god måte, forklarer Westgård.

Særlig Gulbygget som blir ledig i 2020 opplever eiendomssjefen pågang på. Bygget, som ligger nært E6 og som har gode parkeringsmuligheter like utenfor, fikk nylig en fasaderehabilitering og delvis en oppgradering innvendig også.
– Det er flere som har vært på befaring blant annet i Gulbygget, og ikke bare industriaktører. Jeg anbefaler de som lurer på hva vi kan tilby om å ta kontakt for en uforpliktende prat og besøk. Det blir spennende å se hvem vi kan ønske velkommen til Mo Industripark på nyåret, avslutter Westgård.

 

Se noen av våre ledige lokaler her: https://www.mip.no/lokaler/

Kontaktinfo Eiendomssjef Arne Westgård:   tlf:915 66 434
Kontaktinfo Markedsdirektør Jan Gabor:   tlf: 907 46 046

 

 

Del Del Del