Øyvind Johansen starter som driftstekniker i Mo Industripark.

Øyvind Johansen ansatt som driftstekniker

27 november, 2023 8:52 Del Del Del

Mo Industripark har vært så heldige å få Øyvind Johansen inn som ny driftstekniker i Mo Industripark. Når han starter i mars neste år, kommer han fra stillingen som teknisk systemansvarlig i Rana Byggdrift KF.

Johansen kommer med en solid faglig bagasje. De siste årene har han hatt vært teknisk systemansvarlig innenfor områdene brann, lås og heis. Han har vært brannvernleder for hele Rana kommune, hvor han har hatt ansvaret for oppfølging av den digitale brannvernboka for bygg. I tillegg har han i dag ansvaret for drift og utvikling av FDVU-systemet (forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling) i kommunen, og vært involvert i mange store prosjekter.

– Jeg har vært i Rana Byggdrift KF de siste sju årene og har trivdes veldig godt. Nå var tiden inne for å prøve noe nytt og jeg gleder meg derfor veldig til å starte som driftstekniker i Mo Industripark, sier han.

Det som trakk Johansen til Mo Industripark var mulighetene til faglig utvikling, og det å kunne bruke erfaringen sin på nye områder. Selv trekker han fram at tverrfaglig erfaring vil komme godt med når han skal jobbe med byggdrift i Mo Industripark.

– Jeg brenner for teknisk drift og er generelt glad i teknologi. Derfor tror jeg stillingen i MIP er perfekt for meg. Jeg liker å sette meg inn i nye ting og tilegne meg kunnskap om hvordan ting er satt sammen, og tror det blir spennende å se hvordan MIP drifter byggene sine, sier han.

Johansen er oppvokst i Rana, men startet sin utdanning og karriere i Fredrikstad, hvor han bodde i 11 år. For 13 år siden flyttet han tilbake til Rana, hvor han startet hos Haaland som tekniker. Han bor sammen med samboer og to barn. Han er også sterkt engasjert i fotballmiljøet i Rana, som trener for Bossmo & Ytteren/Ågas G17-lag.

– Jeg har vært fotballtrener i seks år og bruker mye av fritiden min på det. Det går i alt fra treninger til kamper og turneringer. I tillegg er jeg ivrig Liverpool-supporter. Jeg liker også å være på hytta i Snefjellåga og gå på turer i fjell og mark, avslutter han.

Del Del Del