Daglig leder Jens Rønning og markedssjef Grete Henriksen foran de midlertidige lokalene i Mo Bygg og Anleggs brakker. De setter stor pris på all hjelpen de har fått etter at administrasjonsbygget brant ned før jul.

På plass i ekspressfart etter brannen

25 januar, 2019 14:30 Del Del Del

Takket være gode samarbeidspartnere og iherdig egeninnsats er Miljøteknikk Terrateam AS tilbake i en tilnærmet normal hverdag i nye, midlertidige lokaler etter at administrasjonsbygget brant ned i desember.

– Det er en tragedie å oppleve brann, og mye har gått tapt som er uerstattelig. Men fantastiske folk har stilt opp for oss. Vi ser at det en fordel å være lokalisert i en industripark, der man har gode leverandører rundt seg, sier markedssjef Grete Henriksen og daglig leder Jens Rønning i Miljøteknikk Terrateam AS.

Mange gode hjelpere
MIP Sikkerhetssenter fikk melding om brannen like før klokka halv tre natt til 5. desember i fjor.  Da Jens Rønning kom til stedet klokka fire kunne han bare konstatere at bygget var nedbrent og konsentrere seg om å bistå brannvesenet i å lokalisere diverse gassflasker i nærheten, hvorav en inneholdt hydrogen, for å unngå overoppheting.
– Det viktigste er at ingen ble skadet og at kundene ikke ble berørt av brannen, slår Henriksen fast.
Bare timer etter brannen i administrasjonsbygget, som også inneholdt garderober og laboratorium, var bedriften i full drift igjen. AEO og Jern og Maskin skaffet klær og utstyr, og administrasjonen var raskt i sving i kontorer de fikk låne hos Mo Industritransport AS. Allerede fra nyttår kunne administrasjonen flytte inn i nye, midlertidige lokaler bare et par hundre meter unna, og det er satt opp midlertidige brakker med toaletter rett utenfor produksjonslokalene.

Hell i uhell
– Vi hadde tjuvflaks. Mo Bygg og Anlegg hadde akkurat avsluttet byggingen ved Evry fredagen før. Strøm og vann var koblet fra, men brakkene sto fortsatt på plass. Etter hvert vil de bli flyttet over på vår tomt, forteller Rønning.
– Det var en del ting som manglet, blant annet flere dusjer, flere garderobeplasser, kjøkken og kontorer, men det ble raskt ordnet. Vi har også fått god hjelp av Haaland med nytt datautstyr som var på plass i ekspressfart, forteller han.
– RTD stilte opp med blant annet kopimaskin og kaffemaskin.. Vi har fått en del kontormøbler av Evry som de hadde til overs etter flyttingen fra de forrige lokalene, supplerer Henriksen.

Administrasjonsbygget til Miljøteknikk Terrateam brant ned på kort tid natt til 5. desember i fjor.

Avtale med Sintef
Miljøteknikk Terrateam hadde eget laboratorium for produksjonsanalyser og for analyser i forbindelse med FoU-prosjekter, samt for eksterne kunder. Også laboratoriet gikk tapt i brannen.
– Sintef Molab har lånt oss en del utstyr, og vi har også inngått avtale med dem, slik at de utfører produksjonsanalysene. Laboratoriet vil ikke være i full drift før vi er flyttet inn i nytt bygg, sier Henriksen.

Nytt bygg

Miljøteknikk Terrateam hadde allerede før brannen planer om å bygge nytt administrasjonsbygg,  men dette lå noen år fram i tid. Bygget, som til dels var av eldre dato, var bygget på i flere omganger, og på mange måter uhensiktsmessig.
– Nå blir vi nødt til å sette fortgang i planene. Det tar litt tid før vi kan sette i gang, det er mye som må avklares først, blant annet forsikringsoppgjøret, slik at vi vet hva vi har å rutte med. Det blir et bygg på tomta, men sannsynligvis ikke akkurat der det sto tidligere, sier Rønning.
Årsaken til brannen er fortsatt ikke avdekket.
– Det vi vet er at den trolig startet på garderobesida. Vi hadde en årlig kontroll av elanlegget vårt bare to uker tidligere, og den avdekket ingen alvorlige avvik, avslutter Grete Henriksen.

Del Del Del