Strålende solskinn sørget for en flott ramme rundt Arendalsuka 2019 for Ranadelegasjonen som bidro på en rekke arrangementer på tema som batteriproduksjon, vertskommune-rollen, og karbon fangst og lagring.

Ranaindustrien på Arendalsuka 2019

20 august, 2019 15:35 Del Del Del

Arendalsuka er årets største politiske møteplass og brukes som en arena for å sette dagsorden innen flere interessefelt. Derfor bidro vi i år på en rekke arrangementer med samarbeidspartnere som NHO, Rana Utviklingsselskap og Norsk Industri for å fremme landbasert industri.

Sette dagsorden
Årets største politiske møteplass og høstens store kick-off for mange i organisasjonslivet og politiske partier gikk av stabelen i forrige uke. Næringslivet er også godt representert, og Arendalsuka brukes gjerne som en arena for å flagge interesser innen ulike felt. Årets Arendalsuke var intet unntak, og på en agenda med tusenvis (!) av møter trakk våre arrangementer fulle hus. Sammen med NHO, Rana Kommune, Norsk olje og gass, Rana Utviklingsselskap og Norsk Industri debatterte vi batteriproduksjon, vertskommune-rollen, og karbon fangst og lagring over tre dager.

Batteriproduksjon
Mulighetene knyttet til storskala batteriproduksjon i Norge, nærmere bestemt mo i rana, ble debattert tirsdagen under Arendalsuka da Freyr la frem sine planer for etablering av en stor battericellefabrikk i Mo i Rana. Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg holdt også innlegg og påpekte viktigheten av at man får til en kobling mellom fornybar kraft og arbeidsplasser.

– Jeg heier på dere i Rana. Dette er et spennende prosjekt. Vi skal fortsette å legge til rette for utvikling av fornybar kraft i Norge. Og det at vår fornybare kraft også skaper arbeidsplasser lokalt blir viktig, sa olje- og energiministeren om batteriprosjektet i Rana.

Rana Utviklingsselskap, innoEnergy, Mo Industripark AS, Rana kommune, SINTEF og Freyr sørget for interessante diskusjoner om fremtidig energiproduksjon i Norge for en fullsatt sal.

Se livestream fra arrangementet 14. august på vår Facebookside.

Les mer om arrangementet her

Det var kul på veggene da batteriprosjektet i Rana ble debattert, blant andre med olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (3. tv.).

Karbonfangst og lagring
Onsdag var det duket for debatt om CO2-håndtering. Vi diskuterte industrielle løsninger for CO2 fangst, lagring og bruk sammen med blant andre olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg, Preem, Fortum Norge, Norsk Industri, Norsk olje og gass, Hans-Christian Gabrielsen – leder LO og Bjørnar Skjæran – Nestleder i Arbeiderpartiet.

Hør podcast fra arrangementet her

Les mer om arrangementet her

Fullt hus på CCS debatt!

Kommunenes vertskapsrolle
Torsdag deltok vi i debatt om kommuners vertskapsrolle. KS, NHO og Norsk Industri inviterte til paneldebatt hvor Rana Kommune ved ordfører Geir Waage og Arve Ulriksen i Mo Industripark AS deltok sammen med blant andre nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran. Skjæran holdt frem Rana som et godt eksempel på hvordan politikk og næringsliv kan og bør jobbe sammen.

Les mer om NHOs kommune NM her.

Les mer om arrangementet her

Finn Langeland, Norsk Industri (t.v.) modererte debatten. Næringssjef, Stavanger kommune, Arve Ulriksen, adm. dir Mo Industripark AS; ordfører Haram Kommmune; Geir Waage, ordfører, Rana Kommune.

Del Del Del