2015 blir et rekordår for Momek Civil, der Evry-bygget på Stigerplatået er et av flere store prosjekt som er gjennomført. – Vi sikter like høyt i 2016, sier Momek Civils Gøran Nerdal.

Rekordår for Momek Civil

21 desember, 2015 10:08 Del Del Del

Momek Civil AS har i år overlevert ferdige byggeprosjekt for over en kvart milliard kroner.

– All time high, smiler Gøran Nerdal. Sjefen for Momek Civil kan konstatere at for hans divisjon så har 2015 vært et år med bånn gass hele veien:

Evry-bygget på Stigerplatået ble overlevert huseieren, Øijord & Aanes-eide Stigerplatået AS, for halvannen måned siden. Et distribusjonsanlegg er levert til BaRe-sjef Kenneth Vonstad. Utvidelser ble gjennomført hos Celsa Armeringsstål AS, i stekende varme og under tidspress, mens produksjonen gikk som normalt.

Utenfor Rana-regionen har LKAB fått overlevert et prøvetakingsbygg i Narvik og et avisingsanlegg i Gällivare. Og i disse dager overleveres et 7.200 kvadratmeter stort subsea-anlegg i Sandnessjøen, til Torstein Botn. Her skal Helgelandsbase inn.

– Vi har levert bygg og byggeprosjekt for 250 mill. kroner i 2015. Det er rekord for oss, sier Nerdal.

Teknisk avansert

Subsea-anlegget er det største i areal. Evry-bygget og prøvertakerbygget til LKAB i Narvik er de mest avanserte prosjektene.

– Evrys bygg er helt fantastisk. Trolig er det et av mest avanserte bygget i Rana med tanke på tekniske løsninger og sikkerhetskrav, sier Nerdal.

Byggeperioden for både Subsea-anlegget og Evry-bygget har vært intens. De første Evry-ansatte kunne flytte inn på Stigerplatået ganske nøyaktig ett år etter at kontrakten for hovedentreprisen ble inngått. Subsea-anlegget ble påbegynt i desember i fjor, og overleveres altså nå, ett år etter byggestarten.

– Vi liker å ha det travelt, ler Nerdal, som påpeker at rekorden for et byggeprosjekt i regi av Momek Civil er Wasco-fabrikken i Langneset.

– Da gikk det seks måneder fra byggestart til overlevering, sier Gøran Nerdal.

 

Samme nivå i 2016

– Dere avslutter nå et rekordår. Hva er ambisjonen for 2016?

– Å holde samme nivå som 2015, sier Nerdal.

– Vi har nylig signert en treårskontrakt med Statkraft, der vi skal utføre det byggetekniske vedlikeholdet på Røssåga-anleggene. Videre så ser vi at det vil bli et høyt aktivitetsnivå på Helgeland fremover samt mange prosjekter underveis både i innlandet og ute på kysten, sier Nerdal, og nevner utbyggingen av Polarsirkelen videregående skole på Mjølan og ei offensiv oppdrettsnæring som faktorer som gir grobunn for  optimisme.

 

Forberedt på tøft år

Nerdals kollega i Momek Group AS, Hans Marius Støre Mastermo i Momek Fabrication AS, kan rapportere om en stabil ordretilgang inn mot 2016.

– Vi har en ordrereserve som tilsvarer rundt seks måneders produksjon. Blant olje- og gasskundene er det FMC Technologies som er dominerende, hovedsakelig med leveranser til afrikanske prosjekter, sier Støre Mastermo, som forventer at 2016 kan bli et tøft år for bransjen, men med utsikt til lysning mot slutten av året.

 

Last ned artikkelen i pdf-format:

GSnr7_2015s12

Del Del Del