Rundt 150 personer fikk oppleve fjellkonsert med Håkon Skog Erlandsen og Kristoffer Edvardsen på toppen av Lurøyfjellet. Alle foto: MOMEK

Rekordstor fjellfest med MOMEK

1 august, 2018 11:21 Del Del Del

De startet for to år siden med 35-40 deltakere. I år ble om lag 150 personer med MOMEK til toppen av Lurøyfjellet.

– Det er et sprekt arrangement, og det er artig å kunne gjøre noe slikt sammen med kolleger og venner. Veldig mange hadde tatt med seg ungene sine. En av de yngste som gikk hele veien selv var bare fire år, forteller velferdsansvarlig Ine Mari Gullholm i MOMEK Services AS. Hun utgjør arrangementskomiteen sammen med administrerende direktør Wiggo Dalmo i MOMEK Group og prosjektsjef Morten Loftfjell i MOMEK Services, med god hjelp fra en rekke andre.

Knallvær
Med 30 varmegrader i lufta og strålende sol ble årets tur av det spektakulære slaget. De aller fleste valgte å gå opp de knappe tre kilometerne opp til toppen på Lurøyfjellet, 685 meter over havet. Der ble de belønnet med utsikt over øyriket Lurøy med sine 1372 øyer.

De aller sprekeste meldte seg på bakkeløpet, som ble vunnet av Rolf Einar Jensen med sluttida 28,18. Han slo Thomas Alsgaard med to minutter og 30 sekunder, mens Martin Vister inntok tredjeplassen med tida 30, 57.

Rolf Einar Jensen vant bakkeløpet med sluttida 28,18.

–  Familien til Thomas Alsgaard har jo hus på Lurøy, og fikk invitasjon fra oss om å hive seg med. Det er jo artig for folk å få testet formen mot en verdensmester og olympisk mester. Hele familien hans ble med, den eldste datteren deltok i bakkeløpet, mens den yngste satt på ryggen til moren, det er en sprek familie, konstaterer Gullholm.

I juniorklassen var det Sondre Gjesbakk som gikk helt til topps, foran Birk Fjellheim og Preben Horven.

Mange hjelpere
MOMEK samarbeider med Røssøygården og Lurøygården om overnatting og lunsj, mens Simon Lund fra nærbutikken Håkon Lund hadde båret opp 180 enheter kalde drikkevarer og 130 sjokolader sammen med hjelperneAndre Djønne, Joakim Edvardsen, Beate Sæterøy og Axel Bentzen. Det var også lagt ut energisjokolade og nøtteposer langs veien.

– Det er mange på øya som er involvert i arrangementet. Jeg tror folk satte pris på at de fikk både noe kaldt og litt påfyll i varmen, sier Ine Mari Gullholm.

Samling før start. I forgrunnen administrerende direktør Wiggo Dalmo i MOMEK Group.

Den tyngste lasten hadde imidlertid saksofonisten Håkon Skog Erlandsen, som holdt fjellkonsert sammen med Kristoffer Edvardsen fra Sleneset.

Skog Erlandsen lever opp til navnet ”The Jazzathlete”, og bar opp hele 70 kilo utstyr til konserten.
– Dette har etablert seg som en tradisjon, så det blir nok tur til neste år også, så får vi se hvordan det gjennomføres. Hovedsaken er at det er en samling av mennesker man glad i,  jobber sammen med og vil ta vare på. Det er hovedfokuset, og så er resten bonus, avslutter Ine Mari Gullholm.

Med 30 varmegrader i lufta og strålende sol ble årets tur til Lurøyfjellet av det spektakulære slaget.

 

 

Del Del Del