Emilie Sofie Olsen slipper ny singel, en satsing Mo Industripark AS har støttet gjennom en sponsoravtale.

Sjangerkameleon gir ut singel

1 april, 2016 6:00 Del Del Del
Et kaos av ord har blitt til Emilie Sofies første utgivelse, etter at rockedronning Ida Maria fikk henne til å gi litt mer faen.
 
– Da vi skrev ”Hjertekrampe”, var låten egentlig bare et kaos av ord som passet sammen. Vi har vel først og fremst analysert den i ettertid, sier Emilie Sofie Elinsdatter Olsen.
15. april slipper singer-songwriteren fra Utskarpen sin første singel, en innspilling og utgivelse gjort mulig blant annet gjennom Mo Industripark AS’ sponsorbidrag. Den muntertriste teksten forteller om at det er greit å ha det vondt, men at vi også må komme oss videre. Låten har hun skrevet sammen med August Næss Jørgensen, lokalt kjent som vokalist i Red Revolution.
– Det er kanskje den mest poppete låten jeg har skrevet. Den er veldig tilgjengelig og lett å lytte til. Det var nok derfor det ble nettopp den jeg valgte som første singel, sier Emilie Sofie og ler.
Med seg på utgivelsen har hun nevnte August og Magnus Johan Nufsfjord Kvitnes på gitar, Robin Barsleth Fahimi og Sondre Christoffersen på perkusjon, Erlend Bjørnå på bass, Petter Dalane på orgel og Jenny Myklebust og Kristian Sivertsen som kor. Singelen utgis på Myra plateselskap, med Kristian Sivertsen som produsent.
 
Skal gi ut mer
 
23-åringen begynte sent med musikk, men har siden hun startet opp for fem-seks år siden satset intenst.
– Jeg har alltid vært ei hestejente og jeg har alltid vært allergisk. Det har likevel gått bra inntil for noen år tilbake. Da snurpet jeg helt sammen. Plutselig hadde jeg mange timer til overs hver dag, og de ble tilbragt sammen med gitaren. Da jeg gikk videre på KVN, var det et så godt miljø for musikk der, at jeg ble løftet fram og inspirert til å fortsette.
I Trondheim bor Emilie Sofie midt i sentrum. Hun synes det er godt å komme hjem til stillheten i Utskarpen.
Emilie Sofie har spilt på blant annet Sjonafestivalen, Bakeribyggfestivalen, Kick-off under Trænafestivalen, Sjøgata Live, Sommerrock, Træna Visefestival og Åpen festival på Nesna. Hun har også deltatt i flere låtkonkurranser. Nå tar hun utdannelse i musikkteknologi på NTNU i Trondheim, hvor ”Hjertekrampe” er spilt inn.
– Jeg skal spille inn mer, men jeg må ha tid og råd til det. Det kommer, lover Emilie Sofie.
 
Lengter etter stillheten
 
Den unge musikeren innrømmer at hun ofte lengter hjem. Til Utskarpen hvor det er en helt annen ro rundt henne. Vil hun ha det helt stille drar hun til sitt favorittsted i verden, Træna. Her har hun tilbrakt mange helger. Blant annet med sin mentor Erling ”Æ” Ramskjell.
– Erling er min guru. Han har hjulpet meg med alt jeg har spurt han om. Jeg skylder han veldig mye. Det er så bra at det finnes mennesker som han, med et ekte engasjement for musikk.
Etter videregående gikk Emile Sofie på singer-songwriterlinja på Seljord folkehøgskole, før hun dro tilbake til Nesna og fortsatte utdannelsen på band ved Nord universitetet.
– Det er veldig lett å slippe til på Nesna, i forhold til hvordan det er i Trondheim. Der hadde vi ofte åpen mikrofon og fikk spillerfaring. Det har ikke vært like enkelt i år. Vi har sendt mailer til spillesteder hele høsten, og først nå i april har vi klart å lande en spillejobb, forteller Emilie Sofie.
 
Fråtser i sjangre
 
På Nesna fikk hun god kontakt med Ida Maria som har svangerskapspermisjon fra rockescenen. Det har hjulpet henne mye musikalsk.
– Hun påvirket meg til å gi mer faen. Å ikke henge meg så opp i detaljer, men bare gjøre det. Være åpen.
Og det er Emilie. På tvers av mange sjangere. Alene er hun mest visepoprock, sammen med bandet beveger hun seg mer i retning reggae, jazz og blues.
– Jeg har vært på så mange konserter, og det er jo så likt! Det gjør seg med en lekker tango med poprefereng eller en fet jazzsolo i ei rockelåt. Jeg har nok gått fra å være litt låst fast i min greie til å bli ganske ekstrem i den andre retningen. Og det er jo bare stilig, sier Emilie Sofie og gliser.
Del Del Del