Foto: FIRST LEGO League Scandinavia.

Skandinavisk finale i First Lego League i Mo i Rana: Bedrifter oppfordres til å melde på dommere

3 november, 2023 9:15 Del Del Del

2. desember skal den skandinaviske finalen i First Lego League gjennomføres i Mo i Rana. 700 tilreisende barn og unge i alderen 10 til 16 år kommer for å konkurrere i robotkjøring. Nå inviterer de bedrifter til å stille med dommere til en av verdens største teknologi- og realfagskonkurranser for barn og ungdom.

Nord universitet og Vitensenter Nordland samarbeider med FIRST Skandinavia om å arrangere den skandinaviske finalen helga 1.-3.desember i år. Turneringen forventes å samle over 700 barn og ungdom mellom 10 og 16 år til vennskapelig dyst i Mo i Rana. Deltakerne er fordelt på 57 lag som har kvalifisert seg på regionale turneringer i 35 turneringsbyer i Norge og Sverige + Åland. Inkludert lagenes ledsagere, familie og venner regner de med godt over 1000 tilreisende til Mo i Rana denne helga.

– Selve arrangementet skal gjennomføres i den nye flerbrukshallen Max Arena, der Gruben idrettslag stiller med instruktører i de forskjellige hallene når vi har kick-off for lagene fredag 1. desember.

Det sier rådgiver ved Fakultet for lærerutdanning, kunst og kultur ved Nord Universitet, Dag-Arild Berg.

– Vi kommer til å bruke flere haller og rom i nybygget som totalt er på over ti tusen kvadratmeter fordelt på 3 etasjer. Den skandinaviske finalen i First Lego League blir det første større arrangementet i de nye lokalene, forteller Berg.

First Lego League er en teknologiturnering som består av flere deler. Den har som mål å inspirere barn og unge i alderen 10-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. I løpet av arbeidsperioden vil deltagerne oppleve utforskertrang og skaperglede, sette egne ideer ut i livet, og lære seg å programmere.

– Robotkjøringen er den mest spektakulære delen, og den vil foregå på hovedarenaen i flerbrukshallen. De andre delene handler om forskning på årets tema, og der må lagene presentere sine resultater for dommere som skal vurdere innsatsen etter faste kriterier, sier Berg.

– Totalt vil det være behov for 60 dommere fordelt på robotbaner og teoripresentasjoner. Å være dommer i FLL krever ingen forkunnskaper. Det gis et kort kurs før dommergruppene settes opp ved å koble erfarne og uerfarne dommere sammen. Så her er det bare å melde seg på, avslutter Berg.

Klikk her for å melde deg på som dommer!

Del Del Del