Skigleden som varer helt til neste sesong

4 mai, 2018 16:02 Del Del Del

Klokkerhagen Skicross har blitt et årlig arrangement for barn og unge som fremmer skiglede og lek. Mo Industripark AS var med på laget i år og sponset dette arrangementet, som er et samarbeidsprosjekt mellom Stålkameratene og Mo Skilag, som en forberedelse mot Blå Vägen løpet.

­Tradisjonen tro var det mange frivillige som sto for opparbeidelsen av løypene til skicross i vinter, heriblant en rundløype med porter og kuler med mål om å gi barn mellom tre og 12 år akkurat passe utfordringer på ski.
– De kan selv velge de utfordringene som passer for dem. Vi har to størrelser på løypa hvor den største er i underkant av én kilometer, men man kan selvsagt gå flere runder om man ønsker det. Det er i tillegg laget to hoppbakker ved startområdet, Holmenkollen og Fageråsen, fortalte Vegard Nerdal fra Stålkameratene.

I fjor ble arrangementet avlyst grunnet dårlige snøforhold, mens denne vintersesongen lå alt til rette for et vellykket arrangement.
– I år er forholdene fantastiske, så dette blir veldig morsomt, sa en oppglødd Nerdal før vinterens arrangement gikk av stabelen.

Et familiearrangement
Bålkos, fakler, musikk og speakertjenste bidro til topp stemning og god atmosfære for deltakerne under årets Klokkerhagen Skicross.
– Vi hadde 100 påmeldte for to år siden, og vi håpet på en dobling i år. En dobling ble det ikke, men godt 150 glade unger med foreldre stilte forventningsfulle opp
under årets arrangement, to onsdager før vinterferien og to onsdager etter. Vi tilrettelegger for at arrangementet skal være lystbetont. Skilek og skiglede skal stå i fokus, forklarer Nerdal.

– Jeg synes det var artig, stråler Ella Neshagen (7) etter målgang.

Lillebror Jens (3,5 år) kom først i mål siden han valgte den korteste løypa, og sprang i møte med storesøster da hun nærmet seg mål.
– Storbakken var artigst for der fikk jeg størst fart, forteller Ella.
– Jeg synes dette er et fint arrangement for barn. Vi har deltatt med hele familien hver onsdag, uttaler mamma Marthe Neshagen (avbildet med barna over).

Frostrøyk langs løypa
Med skyfri himmel og minus 13 grader var aktivitet det viktigste for ungene. Men etter lek og arrangement var det godt å kunne varme seg med varm saft og rykende vafler i vinterkulda.
Esther Fjellbakk (7 år) synes det er gøy å delta på skicross og likte spesielt nedoverbakkene i den største løypa.
– Jeg går ganske mye på ski når det er vinter, men det er ekstra gøy å være med på skicross.

Den siste onsdagen ble avsluttet med fyrverkeri og felles premieutdeling på sletta ved hoppbakken i Klokkerhagen.

Fremmer bolyst
Markedsdirektør Jan Gabor forteller at Mo Industripark AS sin sponsorportefølje i 2018 er bredt rettet mot barn og unge, og han roser arrangement som Klokkerhagen skicross.
– Slike arrangement fremmer trivsel og bolyst i Rana, noe vi i MIP AS er opptatt av og derfor også glad for å kunne bidra med midler til. Det er fantastisk at vi har så mange tilbud for barn og unge i regionen, og et vinterarrangement som dette kan være med på å tenne en interesse for ski blant unge mens de har det gøy. Vi har jo etter hvert fått flere skitalenter fra Rana og hvem vet, kanskje det neste har tilbrakt barneårene på Skicross hver vintersesong? Jeg må også skryte av ildsjelene som står bak arrangementet og foreldre som legger til rette for barna, uttaler Gabor.

 

Del Del Del