Karina Solheim, informasjonskonsulent i MIP Info, Mo Industripark AS.

Skrivekløe

28 januar, 2014 10:07 Del Del Del

Mo Industripark er det nok mange som har slått av en hyggelig prat med Karina Solheim. Jobben hennes er å speile det som skjer i industrien i Rana, blant annet til informasjons- avisa Gule Sider.

– Jeg drømte om å reise og se verden, og bosette meg i Oslo. Jeg reiste mye til Oslo i ungdommen, og likte meg der. Slik ble det ikke, men jeg synes jeg har en veldig interessant jobb i Mo Industripark AS (MIP AS) i dag, smiler Karina. Hun trekker fram et supert arbeidsmiljø, gode og dyktige kolleger med humor som svært positivt i MIP AS. Om arbeidsoppgavene så trekker hun først og fremst fram menneskene hun møter.

– Jeg er så heldig å treffe mange hyggelige mennesker i denne jobben. Jeg får se hva de driver med, og lærer mange nye ting. Iallfall får jeg et innblikk i mye av det som foregår av fagfelt og arbeidsoppgaver i Rana-industrien. Jeg skriver jo om det som skjer til informasjonsavisa Gule Sider, på hjemmesiden og facebooksiden til MIP AS og andre publikasjoner vi gir ut, forteller hun.

 

Engasjert dame

I tillegg til å skrive om industrirelaterte ting, så skriver og fotograferer hun for eksterne oppdrag som MIP Info har tatt på seg. Hun tar også et studium i mediekommunikasjon og sosiale medier ved Campus Helgeland. Gjennom jobben er hun engasjert på flere fronter, som Rana Næringsforenings bransjegruppe for markedsføring – som arrangerer Gallaria; en dag der næringslivet møtes på dagen for faglig utvikling og nettverksbygging, og prisutdelinger og gallamiddag om kvelden. Hun er også med i et samarbeidsprosjekt mellom skoler og næringsliv, som viser skoleungdommene jobbmulighetene i Rana.

Karina hadde sommerjobb på hovedlageret til det som i dag er Celsa Armeringsstål AS da hun var 22, og trekker fram det som den artigste og beste sommerjobben hun har hatt, med mye humor og morsomme arbeidsdager. Hun har en far som har jobbet i industrien siden han var 15-16 år, en bror som jobber i Celsa Armeringsstål AS, og en annen bror som også har hatt sommerjobber her. Likevel var det først da hun begynte å jobbe i MIP Info i 2010 at hun forstod hvor omfattende og komplekst det er innenfor portene til Mo Industripark.

 

Innblikk i maskineriet

– Da jeg vokste opp så var Jernverket bare Jernverket, liksom. Jeg ante ikke at det var blitt så stor og omfattende virksomhet her inne, og hvordan dagens bedrifter ofte har et samspill. Mindre bedrifter utfører tjenester for de store, og råvarer, produkter, slagg og gass gir næring til andre virksomheter igjen. De ca 110 bedriftene her inne er som et velsmurt maskineri, og det er det fascinerende å lære noe om, sier Karina. I tillegg til å skrive om virksomhetene her inne, så formidler hun det på annet vis også.

– Ja, en del av jobben er å holde omvisning for skoleungdom og andre, i en guidet busstur inne i industriparken. Området er så stort at en busstur må til for å få et innblikk, forteller hun, og legger til at ofte blir ungdommene både forbauset og imponert når hun forteller dem at industriparken er like stor som Mo i Rana sentrum.

– Det er mye å sette seg inn i, men jeg er nysgjerrig av meg – noe som er en fordel i denne jobben, og synes det er artig å ha en jobb som gir meg utfordringer, smiler Karina.

Og har du ikke blitt intervjuet av Karina før, så kan det hende det blir din tur en vakker dag

 

Kort om Karina Solheim

Navn: Karina Solheim

Alder: 33 år

Bedrift: Mo Industripark AS, MIP Info, informasjonskonsulent

Hjemsted: Gruben

Utdannelse: Journaliststudier i Australia 2005-2007, samt for tiden mediefag ved Campus Helgeland.

Arbeidserfaring:   Diverse serviceyrker, tidligere journalist i Se & Hør, frilans journalist, ansatt i Mo Industripark AS, avdeling MIP Info siden 2010.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_KarinaSolheim

Del Del Del