Prosjektleder i Glør AS, Benjamin Aspdal, er godt fornøyd med fremdriften. Hele stålskjelettet på sørveggen skimtes i bakgrunnen. Bildet ble tatt onsdag 26. juni.

Sørveggen blir ferdig før planen

29 juni, 2020 15:47 Del Del Del

– Vi er godt i gang med prosjektet og regner med at vi er ferdig med rehabiliteringen tidligere enn antatt, sier lederen for renoveringsprosjektet Benjamin Aspdal i Glør AS.

 

Stort område
Tidligere denne måneden startet Glør på jobben med å rehabilitere sørveggen på Stripperhallen i Mo Industripark, som har vært tilnærmet uendret siden tiden under Norsk Jernverk. Byggeier Celsa Armeringstål og Mo Industripark as har hatt en god dialog om å få realisert rehabiliteringen som nå ser ut for å bli ferdig før tiden i følge prosjektlederen i Glør.
– Det er bare skjelettet igjen på sørveggen og alle stålplatene som var montert på veggen er tatt ned. Nå starter jobben å sette opp nye og få bedriftslogoene på plass. Vi har sperret av et stort område som vi har for oss selv slik at HMS blir godt ivaretatt, forklarer Aspdal.

Siden 2009 har Glør spesialisert seg på konstruksjoner i stål og aluminium til industri og bygg. Bedriften er godt kjent med industriparken der de ofte er på oppdrag for blant annet prosessindustrien.

 

Abdula Abaidjan, Kristian Selnes og Benjamin Aspdal er godt fornøyd med fremdriften.

Abdula Abaidjan, Kristian Selnes og Benjamin Aspdal er godt fornøyd med fremdriften.

 

Tilbake til Stripperhallen
Glør er godt kjent med arbeid på Stripphallen da det var de som vant anbudet knyttet til å renovere vestveggen i 2016. Da hadde de et stramt tidspress å forholde seg til.
– I 2016 skulle Arctic Race of Norway vises på TV i 180 land og vestsiden av Stripperhallen ville være med på TV-bildene på etappen som gikk på E6 like nedenfor hallen. Vi fikk en stram tidsplan på å bli ferdig og jobbet iherdig. Det stod klart til sykkelrittet og vi viste oppdragsgiverne Mo Industripark as og Celsa at Glør leverer under press. Erfaringene vi gjorde med vestveggen både med HMS og gjennomføring av selve arbeidet, tar vi med oss inn i dette prosjektet, sier Aspdal.

Glør jobber med modifisering, nye stålkonstruksjoner, plattformer, siloer og annet som innebærer stål og aluminium.

 

Abdula Abaidjan er godt sikret i høyden og jobber under strenge HMS krav.

Abdula Abaidjan er godt sikret i høyden og jobber under strenge HMS krav.

Varmt arbeid
Til daglig er det to montører som er på jobb og arbeidet med sørveggen foregår mellom 0700 og 1900.
– Vi har hatt bra fremdrift og fristen for å ferdigstille veggen er satt til 1. august, men slik det ser ut nå blir vi ferdig før fristen. Pandemien har ikke hatt noe effekt for vårt arbeid, forteller Aspdal.

Minimalt med vind er en forutsetning for å gjøre jobben, og med skyfri himmel over flere uker, har været nesten vært for bra for arbeidet.
– Det er varmt å stå i sol som slår inn på solveggen med mye klær og sikkerhetsutstyr, men det hindrer ikke oss fra å gjøre vårt ytterste, vi får jobben gjort på en effektiv måte likevel. Fremdriften er god, skyter montør Kristian Selnes inn.

 

Sterk sikkerhetskultur
Arbeidet med å skifte ut platene på sørveggen foregår flere meter over bakken. Glør praktiserer en streng sikkerhetskultur og har systemer for at de ansatte skal komme seg trygt hjem fra jobb.
– Vi har et stort fokus på HMS og vi jobber stadig for å forbedre sikkerhetsrutinene våres. Aktørene vi jobber med på dette prosjektet, Celsa og Mo Industripark as, har lagt til rette for at den høye HMS standarden vår blir opprettholdt. Våre flinke montører er med på å praktisere det til fingerspissene. Jeg vil trekke frem Tommy Oksfjellelv, som er en god montasjeleder som er med på å sette standarden, poengterer Aspdal.

Stripperhallen har huset flere ulike selskaper oppigjennom og eies i dag av Celsa.
– Glør har hatt flere oppdrag hos dem og vi kjenner bedriften og deres sikkerhetsrutiner godt. Vi har en god dialog og trives med å utføre arbeid hos dem, avslutter Aspdal.

 

Sørveggen på Stripperhallen er en av de mest synlige i hele Rana for de som kommer sørfra langs E6 da hallen ligger nært hovedveien. Ønsker din bedrift logo på veggen? Ta kontakt med Torger Lofthus på 913 91 655 eller på

 

Fakta om Glør AS:

  • Stiftet i 2009.
  • 25 ansatte.
  • Sammenslått av de to selskapene HK Sveis og Ranasmia.
  • Innenfor industriservice tilbyr de alt innen konstruksjoner i stål, rustfritt og aluminium.
  • Utfører også byggservice og salg av metall.

 

 

Slik så sørveggen ut mandag 29.06.2020.

Slik så sørveggen ut mandag 29.06.2020.

Del Del Del