1. Juni var Pål Høsøien på plass som ny prosjektleder ved MIP Eiendom.

Spennende muligheter i ny jobb

14 June, 2018 9:52 Del Del Del

Fotball og jobb i Norsk Jern Eiendom AS lokket i sin tid Pål Høsøien fra Trondheim til Rana. 28 år senere er han tilbake hos etterkommeren, Mo Industripark AS, som prosjektleder.

– Jeg ser fram til å komme ordentlig i gang. Mo Industripark AS har mange, spennende prosjekter på blokka, sier den nytilsatte prosjektlederen, som begynte i stillingen hos MIP Eiendom 1. juni.

Pål Høsøien kommer fra stillingen som prosjektleder i entreprenørfirmaet Hent, der han hadde prosjektansvaret for byggingen av nytt fellesbygg ved Polarsirkelen videregående skole.

Allsidig
55-åringen har en svært allsidig erfaringsbakgrunn. Han har blant annet vært administrerende direktør og divisjonsdirektør for Bolt Construction, daglig leder for Rana Industriterminal og prosjektleder for Rana kommune.

Høsøien er utdannet bygningsingeniør og økonom, og har en MBA fra Nord Universitet. Mange kjenner ham også fra idretten, der han blant annet har vært målvakt for Stålkameratenes A-lag og trener for Rana HK.

I MIP Eiendom vil Høsøien lede store og små utviklings- og rehabiliteringsprosjekter i eiendomsmassen. MIP Eiendom er i gang med et antall større prosjekter for utvikling av nye tomter for industri og næring, nye bygg og ny dypvannskai. Dette er utfordrende og spennende prosjekter som også medfører utstrakt kontakt med kunder, rådgivere, entreprenører og myndigheter.

Mange muligheter
– Mo Industripark har en stor eiendomsmasse, og får i tillegg mange henvendelser og tips om mulige utviklingsprosjekter, som vi vurderer. Det er jo ikke gjennomførbart å utvikle alt, men det er mange spennende muligheter. Jeg gleder meg til å ta tak i de ulike prosjektene sammen med mine kolleger. Det er en bra gjeng å jobbe med, sier Høsøien, som i 1990 flyttet fra Trondheim til Mo for å jobbe som økonomisekretær i Norsk Jern Eiendom AS, og for å spille fotball.

– Jeg skulle bare være her i ett år, men jeg er her fortsatt, slår han fast.

Pål traff nemlig kona Trine Kjelstad i Rana. De har slått seg ned på Ytteren og har tre barn sammen. De to eldste barna har forlatt redet og har etablert seg i Trondheim, mens den yngste datteren på 14 år fortsatt bor hjemme.

Aktiv på fritida
MIPs prosjektleder ligger heller ikke på latsida på fritida. Da dyrker han og familien båt- og hyttelivet på Tonnes, og ellers brukes en god del av fritiden på håndball, i tillegg til egentrening så ofte som mulig. Pål er trener for Bossmo & Ytterens håndballjenter, der datteren spiller.

– Selv om jeg nå har holdt på som trener i snart 15 år, er det fortsatt givende og artig å kunne bidra på trenersiden i barne- og ungdomsidretten. Jeg har jo selv erfart hvilke positive opplevelser og erfaringer idretten gir, og vet hvor verdifulle disse er for ungdommen å ta med seg videre i livet, avslutter Pål Høsøien.

Del Del Del