Noah Kolåsæter er en av våre sponsormottakerne i 2020. Han skulle gjerne hatt flere sponsorer.

– Sponsorstøtten betyr utrolig mye!

28 April, 2020 18:00 Del Del Del

Hvert år gir Mo Industripark as sponsormidler til aktiviteter og tiltak som retter seg mot barn og unge. Vi traff årets mottakere i februar, før koronaviruset var kommet til Norge. Lite visste de mange utøverne da om at de kom til å få en annerledes sesong.

Mangfold
Støtten var kjærkommen for de som ble tildelt sponsormidler for 2020. For mange av aktørene som i løpet av året får midler inn til klubbkassa gjennom å arrangere stevner og turneringer som de siste månedene har blitt avlyst, ble det kanskje enda viktigere.

Nærmere 20 forskjellige tiltak fikk sponsorstøtte for 2020. Motocross, jakt og fiske, ski, karate, golf, svømming og bordtennis, er noen av gruppene som bidrar til et bredt tilbud for regionen og som mottok støtte i år.

Sletten kjøre -og rideklubb er også blant dem, og de har planen klar for hva støtten skal brukes til.
– I år skal vi bruke penge til å arrangere landsstevne i sprangridning. Det har vi gjort i 11 år, men i 2020 har vi også blitt tildelt landsstevne i dressur til høsten. Det er gøy, men kostbart. Sponsorstøtten betyr derfor utrolig mye! Vi har blitt lagt merke til, og Rana er satt på kartet i hestesport-Norge så det er positivt, forteller kasserer Stina Charlotte Pettersen og styremedlem Kristin Storvoll Larsen.

Stor økning i medlemmer
Rana svømmeklubb er en klubb i vekst både i antall medlemmer og talenter.
– Tidligere i år arrangerte vi kretsmesterskap i svømming der vi fikk vår første utøver til å kvalifisere seg til Norgesmesterskap for seniorer, syv kvalifiserte seg til årsklassemønstring i april, forteller styreleder i Rana Svømmeklubb Peter Wright.

I tillegg har svømmeklubben økt med 132 medlemmer fra i fjor og er nå 382 medlemmer.
– Det er helt vanvittig og da er det viktig at vi har midler for de som er med for å ha det gøy og de som vil satse. Selv har jeg vært i Rana svømmeklubb i over 20 år både som utøver og nå som styreleder og husker da jeg svømte med MIP logo på badehetten, smiler Peter Wright.

Vi er sikre på at klubben gleder seg til å komme i gang igjen med trening i basseng etter at svømmehaller i hele Norge har vært stengt som smitteverntiltak mot spredning av koronaviruset siden 12. mars.

Satsing koster
I Rana er det mange talenter som er på vei til verdenstoppen. En av dem er skiskytter Marthe Kråkstad Johansen som fikk tildelt sponsorstøtte fra MIP for tredje året på rad. Resultatene så langt denne sesongen har vært imponerende og hun ble i år tatt ut til sitt første internasjonale seniormesterskap.
– Resultatmessig går det veldig bra om dagen og midlene jeg får fra Mo Industripark as går til å utvikle meg til å bli bedre skiskytter. Det er store utgifter knyttet til satsningen så det er fint å ha lokale sponsorer som gjør det mulig, sier Marthe.

En annen som er med i verdenstoppen i sin idrett er Nikolai Kråkstad som representerer Rana karateklubb.
– Det er tungt å satse på karate. Reise-kostnadene er store og det er utfordrende. Jeg er helt avhengig av sponsorer så dette er viktige midlere for å satse videre. Tidligere i år deltok jeg på mitt første stevne som senior i København. Der tok jeg sølvmedalje og det gir ekstra motivasjon til å fortsette, gliser Nikolai.

 

Ønsker flere sponsorer
For at flere unge fra regionen skal kunne hevde seg, forteller noen av utøverne at det hadde vært god hjelp om enda flere bedrifter blir med på laget som sponsor.

For skiskytter Noah Kolåsæter er det bare MIP han har fått sponsorstøtte fra så langt, men han skulle gjerne ha hatt et par til.
– Som Marthe og Nikolai sier, det koster å satse og jeg skulle gjerne ha hatt flere sponsorer. Det jeg får fra dere skal brukes til reise og utstyr, avslutter Noah.

Vi ønsker alle unge som har det gøy og gir alt innen sine aktiviteter masse lykke til videre!

Det var god stemning under sponsormøtet 25. februar, før koronaviruset var kommet til Norge. Her er noen av årets mottakere sammen med markedsdirektør i Mo Industripark as, Jan Gabor (t.v.).

Del Del Del