Administrerende direktør Wiggo Dalmo trekker frem bidragsytere i MOMEKs startfase for 20 år siden.

Storslått feiring av 20 år

5 april, 2018 14:00 Del Del Del

Momek Group feiret nylig 20-års jubileum i Spektrum ved Meyergården Hotell med vel 450 gjester. – Vi ville ha et storslått jubileum med de ansatte for å feire at vi sammen har kommet så langt, sier økonomimedarbeider og prosjektleder for feiringen, Ine Mari Gullholm.

– Vi har brukt ett år på oppkjøringen mot jubileumsfeiringen. Vi har fått laget en egen 20-års profil som vi har brukt på alle bilene, nettsiden vår og alt av annonsemateriell. Vi har også hatt ulike aktiviteter for å hedre de ansatte, hvor vi blant annet var på toppen av Lurøyfjellet og hadde minikonsert med Håkon Skog Erlandsen. Alle ansatte med familie var invitert og nesten hundre mennesker deltok hvor den eldste var over 80 år og den yngste bare var noen måneder. Vi har tradisjon for å være sosiale i Momek, smiler prosjektlederen.

De ansatte har også fått utdelt t-skjorter med ny 20-års logo som de har banyttet på sosiale aktiviteter arrangert av Momek både i 2017 og 2018. Nasjonalbiblioteket har i tillegg laget en egen Momek-film som viser en liten oppsummering fra starten og til nå, med fokus på de ansatte.
 

De ansatte i sentrum
Hasse Hope var konferansier under arrangementet og fikk frem både smil og latter hos de mange gjestene. Administrerende direktør Wiggo Dalmo og driftsdirektør Roger Skatland holdt tale i løpet av festkvelden hvor de snakket litt om fortid, nåtid og veien videre.
– Vi har brukt mye tid på å planlegge selve dagen. Fokuset har hele tiden vært på å gi de ansatte litt heder og ære. Vi hadde blant annet prisutdeling i åtte ulike kategorier med egenproduserte plaketter. Det var veldig fint. Dumdum Boys spilte opp til fest og det var alt i alt en veldig hyggelig kveld. Vi ville feire i lag at vi har kommet så langt, forteller Gullholm som har planlagt festen i samarbeid med kollega Tine Lorentzen og Wiggo Dalmo.
 

De ansatte ved MOMEK ble hedret under prisutdelingen. Her mottar Marius Molvik Pettersen ung og lovende-prisen.


 

Rett bemanning med rett kompetanse
Nå ser selskapet fremover og fortsetter å hale inn gode kontrakter.
– Markedet er bra. Vi har aldri hatt større fart enn hva vi har hatt det siste året. Vi har fått store, gode kontrakter, deriblant med nyetablerte Bitfury hvor vi skal produsere konteinerne som huser tusenvis av dataservere. Der er vi allerede godt i gang, forteller økonomimedarbeideren.
Momek Group har hovedkontor i Mo i Rana, en avdeling i Melbu, har etablert seg i Gällivare i Sverige og kjøpt opp svenske DDIG som driver med industriklatring og 3D-scanning. Og så er Momek Personnel etablert i Finland og skal nå også etableres i Tyskland.
– Fokuset i 2018 er å pleie gode kontrakter og ta vare på de kundene vi har og passe på at vi har rett bemanning med rett kompetanse. Dette er noe som vil bli enda viktigere i fremtiden, forklarer Gullholm.

Blir lagt merke til
Momek Groups arbeid blir lagt merke til av flere aktører utenfor bedriften og selskapet vant nylig to priser på Gallaria for sin satsing på HMS.
– Bjørn Arne Jensen og Morten Øvermo ”styrer showet” innen HMS. Vi har jobbet med aktører innen olje og gass, og det har vi nok lært mye av, for der er kravene strengere enn på landbasert industri. Vi har klart å skape en god HMS-kultur og kjører kampanjer hvor det hver måned er fokus på et nytt HMS-område. I mars er det fokus på løfteoperasjoner og rett sikring. Gjennom 2018 skal også trafikksikkerhet være et gjennomgående tema. Det er mye trafikk i industriparken og vi vil gjerne ta vare på menneskene som jobber her, sier Gullholm.

Fokus på velferd
I 2017 ble selskapene i Momek-konsernet samlokalisert, noe som har ført til et bedre samarbeid mellom de ulike aksjeselskapene.
– Det har vært et spennende år, og vi vil fokusere enda mer på velferd i tiden fremover. Vi har et aktivt bedriftsidrettslag og skal nå planlegge nye aktiviteter for de ansatte enten det blir kurs i skiteknikk, bowlingkvelder eller sosiale sammenkomster. Vi skal fortsette å bygge gode relasjoner gjennom samvær. Da jobber man også bedre sammen, avslutter Gullholm.

Momek Group
Antall ansatte: ca. 400
Omsetning: 550 mill. (2017)
Etablert: 1998

Del Del Del