– Det er et ganske omfattende område, og mye å sette seg inn i, sier Mikael Sternang om sin nye jobb ved MIP Kraftnett.

Strømmer på med inntrykk i ny jobb

21 September, 2018 16:16 Del Del Del

Med prosjektlederstillingen i MIP Kraftnett har Mikael Sternang fått sin første jobb som ingeniør etter endt utdannelse.

– Jeg søkte stillingen ved MIP Kraftnett fordi den var relevant for utdanningen min, forteller en fornøyd Sternang, som har jobbet for Evry inntil nylig. 27-åringen er utdannet elektroingeniør etter å ha tatt en bachelor ved NTNU i Trondheim.

Hovedarbeidsområdene hans ved MIP Kraftnett vil spenne fra nettdrift til prosjektutvikling og ledelse av nye prosjekter. Mikael hadde sin første arbeidsdag ved avdelingen 1. september.

Mye å lære
Kraftnetts nyeste tilskudd har aldri tidligere jobbet i Mo Industripark, og den første tiden vil gå med på å bli kjent i parken og med de ulike bedriftene.

–  Jeg har fått beskjed om å henge meg på flest mulig for å bli godt kjent med anlegget. Det er et ganske omfattende område, og mye å sette seg inn i. Det er kjempespennende, med mange forskjellige bedrifter med ulike behov. Jeg har fått mange inntrykk, konstaterer Sternang.

MIP Kraftnett er en av fem driftsavdelinger i Mo Industripark AS, og driver kraftdistribusjon til Storforshei og innenfor hele industriparkens område, som blant annet omfatter 108 bedrifter og 2600 dekar tomteområder, bygningsmasse på 350 000 kvadratmeter og årlig distribuert energi på 2000 GWh. Avdelingen har i dag 12 ansatte, hvorav sju er ingeniører, fire energimontører og en lærling.

Mye kunnskap
– Dette virker så langt som en veldig bra arbeidsplass med trivelige og  flinke folk. Jeg kommer til å ta til meg så mye kunnskap som jeg bare kan fra dem, forteller Mikael Sternang, som kom til Mo som sjuåring etter å ha tilbrakt sine første leveår i Källby i Sør-Sverige.  I dag er han godt etablert på Ytteren sammen med samboeren, sykepleierstudenten Linn-Therese.

Om fritida røper MIP Kraftnetts nye ingeniør at han er glad i trening og fotball.
– Jeg spilte på Gruben IL da jeg var liten, og senere var jeg med Åga ILs A-lag det første året de startet opp. Men de senere årene har jeg ikke hatt anledning til å spille så mye, avslutter Mikael Sternang.

Del Del Del