Godt hjulpet av studenter som i sommer hadde sommerjobb i Mo Industripark, ble det er strålende dag på stand! F.v: Tonje Nermark, MIP as; NTNU studenter Khalil Mishal, Marthe Dynge, Magnus Wetjen og Jacob Rise, Jeppe Strømseng, trainee MIP as.

Studenter vil ha arbeidserfaring fra industrien!

26 september, 2019 16:09 Del Del Del

Over 4000 nysgjerrige NTNU studenter i Trondheim kom innom karrieredagen på Gløshaugen for å møte fremtidige arbeidsgivere. Interessen var stor for Mo Industripark og spesielt var internships og sommerjobber et gjengående tema.

Siden 2004 har karrieredagen blitt arrangert av studenter ved linjen for industriell økonomi og teknologiledelse. På siste dag av årets utgave, var nesten 70 bedrifter representert for å lokke studenter til deres stand.

Stor pågang
Med plassering i et av de lyse hjørnene i messehallen, ble Mo Industriparks stand godt synlig i mylderet av aktører som ønsket å tiltrekke seg studenter under Karrieredagen. De mange tusen som tok turen innom hallen skapte godt trykk på stand.
–Jeg har snakket på inn- og utpust i to timer i strekk og det er fortsatt tre timer igjen. Studentene virker å være interessert i hva som skjer i parken og hvilke bedrifter som er der. Det er bare positivt at så mange får øynene opp hva vi har å tilby. Vi trenger flere skarpe hoder i nær fremtid for å løse utfordringer knyttet til industrien, sa trainee i Mo Industripark AS, Jeppe Strømseng, som sto på stand under karrieredagen.

Det var bra med studenter innom Karrieredagen 2019!

Det var bra med studenter innom Karrieredagen 2019!

Studenter inspirerte medstudenter
NTNU studentene Marthe Dynge, Magnus Wetjen, Jacob Rise og Khalil Mishal som alle hadde sommerjobb i industriparken gjennom SINTEFs sommerjobbprogram tidligere i år, sto også på stand sammen med Mo Industripark. De rullerte gjennom hele dagen slik at det hele tiden var fire på stand. Flere av deres medstudenter ønsket å høre om opplevelsene fra Helgeland.
–Pågangen har vært enorm. Det virker som flere har lyst til å prøve å løse utfordringer knyttet til industrien og det skjønner jeg veldig godt. Det var både inspirerende og lærerikt å få en slik mulighet jeg fikk i SINTEF. Jeg håper så mange som mulig søker sommerjobb i industriparken til neste år, men da er det viktig at bedriftene tar sjansen på oss unge, sa Rise som sjeldent hadde et ledig øyeblikk da han stod på standen.

Økt bevissthet 
Målet med deltakelsen på karrieredagen var å øke bevisstheten rundt Mo Industripark og oppmuntre studentene til å velge Mo i Rana og industrien etter endt studie. De fremmøtte ble påminnet på at det finnes relevante jobber utenfor de store byene. En forbipasserende masterstudent i industriell økonomi og teknologiledelse (indøk) ble positivt overrasket over informasjonen hun fikk.
–Jeg var ikke klar over hva Mo i Rana og industriparken hadde å tilby. Det er lett å bli litt blind på hva som rører seg utenfor storbyene når man er fra Oslo og studerer in Trondheim slik jeg gjør. Dere har mange bedrifter som etterspør kunnskapen jeg sitter inne med som indøk-student.  Jeg «liket» Facebook siden og abonnerte på nyhetsbrevet for å holde meg oppdatert på hva som skjer. Det ville vært spennende om jeg kunne fått prøve meg i en av bedriftene som sommervikar slik de som hadde vært hos SINTEF. Hvis man er heldig å få et slikt tilbud gjør det kanskje enklere å søke seg tilbake for fast stilling når man er ferdig utdannet, sa studenten.

 

Jeppe og Marthe i aksjon på stand.

Jeppe og Marthe i aksjon på stand.

Svært relevant arena
Blant et mylder av karrieredager spredt utover året ved samtlige utdanningsinstitusjoner i Norge, blir man nødt til å prioritere.
–Karrieredager ved NTNU er spesielt aktuelt for oss å delta på da de har mange fagretninger som er svært relevante for industrien. Jeg skulle gjerne sett enda flere aktører fra landbasert industri på årets utgave, men jeg håper og tror at vi med vår tilstedeværelse fikk frem at det er mange karrieremuligheter blant de over 100 selskapene og 2500 arbeidsplassene vi har i Mo Industripark, avslutter en fornøyd leder for strategisk kommunikasjon og samfunnskontakt, Tonje Nermark, som også sto på stand under Karrieredagen.

Del Del Del