F.v.: Robin Andersen, Robert Myrvang, Terje Lenningsvik, Tore Trulsen og Mats Yttervik.

Testpartner AS har etablert seg i industriparken

3 December, 2021 12:38 Del Del Del

Fra starten i 2016 har selskapet mangedoblet både omsetning og ansatte. Etter først å ha kjøpt Motest AS og nå materialtestvirksomheten fra Sintef Norlab, er nå Testpartner godt etablert i industriparken. Og de ser store muligheter framover.

Blant maskiner som kan rive armeringsjern rett av, jobber nå daglig leder i Testpartner Robert Myrvang og de andre ansatte med å etablere seg i de gamle lokale til Sintef Norlabs materialtestavdeling.

Til Rana Blad sa daglig leder av Sintef Norlab Eigil Dåbakk at det var vemodig å selge denne delen av Sintef Norlabs virksomhet, men at de kom til å få bedre muligheter for vekst gjennom Testpartner. Fra før er bedriften etablert i Mosjøen og Sandnessjøen, og har nå totalt 23 ansatte. Robert Myrvang er ikke i tvil om at framtiden for bedriften ser lys ut, og han forteller at han har blitt godt tatt imot av de ansatte som ble med fra Sintef Norlab.

– Jeg er imponert over hvordan de ansatte har tatt imot oss. De har vært positive hele veien. Det har vært en veldig god start, sier Myrvang.

Han mener det siste oppkjøpet også vil komme kundene til gode.

– Med den nye avdelingen her i Mo Industripark får vi bygget opp et komplett kompetansemiljø på Helgeland innen testing, sertifisering og inspeksjon. Nå har vi fått samlet mer av tjenestene under samme tak og organisasjon. På den måten får vi også et sterkere kompetansemiljø, sier han.

Det skal en god del til, men disse maskinene er i stand til å slite et stykke armeringsjern i to. Dette er én av mange måter å teste materialer på.

Bedriften har vokst fra 2 til 23 ansatte på bare fem år. Omsetningen i fjor var på 9 millioner kroner. I år regner bedriften med å nå 17 millioner. I år ble Testpartner kåret til Gasellebedrift av Dagens Næringsliv med en vekst på 565 (!) prosent. Myrvang ser lyst på veien videre.

– Ambisjonene er å fortsette veksten også de kommende årene, og jeg ser ikke bort fra at vi vil være Gasellebedrift også neste år, sier han.

Testpartner utvider nemlig også i Mosjøen og Sandnessjøen, hvor de skal inn i nye bygg. Avdelingene i de tre byene leverer i hovedsak de samme tjenestene, men der avdelingen i Sandnessjøen har mer av aktiviteten rettet mot offshore, havbruk og maritim, er avdelingene i Mo i Rana og Mosjøen mer rettet mot kraftproduksjon, prosessindustri og stålindustri. Utover dette leverer selskapet tjenester til blant annet entreprenører og byggefirma, for å nevne noen få.

– Det skjer så mye på Helgeland nå og mange av våre kunder melder økt aktivitet i årene som kommer. Det investeres i ny industri, havbruk, vindkraft, sykehus, vei og flyplass, for å nevne noe. Alt dette utløser etterspørsel etter våre tjenester. Men vi leverer også til Norge og utlandet, hvor det også vil komme betydelig vekst, forteller Myrvang.

Med den nye tilstedeværelsen i Mo Industripark mener Myrvang at de er godt plassert inn mot de store industriplanene framover, og han ser fram til å følge med på byggingen av Freyrs gigafabrikk som bokstavelig talt skal bygges bare noen meter unna Testpartners avdeling i industriparken.

– Det blir artig å følge med byggingen av Freyrs gigafabrikk. Den nye avdelingen i industriparken vil nok bli den meste spennende avdelingen i Testpartner framover, avslutter han.

Del Del Del