Thomas Høgseth Pedersen er ansatt som løsningsarkitekt.

Thomas Høgseth Pedersen ansatt som løsningsarkitekt

6 juni, 2024 9:33 Del Del Del

Mo Industripark har vært så heldige å få Thomas Høgseth Pedersen inn som løsningsarkitekt for nettverk og infrastruktursystemer, med oppstart 1. august.

Thomas Høgseth Pedersen er 38 år og kommer fra Utskarpen. Han har det siste året jobbet som løsningsarkitekt hos iTeam, og jobbet før det i Braathe.

Han trives godt i industrien og har brukt de ti siste årene på å bygge opp fiberinfrastrukturen i Mo Industripark.

– Infrastrukturen i parken er spennende fordi den strekker seg over et stort område og har mange løsninger og mye utstyr som skal vedlikeholdes og videreutvikles. Det gleder jeg meg til å ta fatt på og få konsentrere meg om, sier han.

Pedersen har en sjelden kompetanse og har gjennom mange år opparbeidet seg den høyeste sertifiseringen CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert) fra Cisco.

– Da jeg oppnådde CCIE for ti år siden, var det kun 49 mennesker i Norge med denne sertifiseringen, sier han.

På fritiden liker Pedersen å tilbringe tiden sammen med sin forlovede og to døtre på tre og seks år. Han løper også en god del. Ellers holder han seg oppdatert på teknologi og bruker mye tid på selvstudier.

– I mitt fagfelt er man aldri utlært. Teknologien endrer seg så utrolig raskt. Derfor bruker jeg mye tid på å holde meg oppdatert om alt av teknologi egentlig, men spesielt om det som er relevant for sikkerhet, sier han.

Del Del Del