Spenstige triks og luftige svev (Foto: Normal SK)

Tøffe ungdommer i luftige svev

17 juni, 2016 12:48 Del Del Del

Mo Industripark er stolt sponsor av Normal SK som jobber med et bredt tilbud innenfor blant annet snowboard og twintip. Vi er imponert over det høye aktivitetsnivået, og ikke minst de dyktige utøverne, og formidler her videre en beretning om hva klubben har holdt på med i 2015/16:

 

Normal SK 2015/16

 

Normal SK har hatt en aktiv sesong med både aktiviteter for bredde og for dem som satser høyere.

I høst hadde vi basistrening inne for våre utøvere. Vi greide å få i gang en egen jentegruppe noe som resulterte i flere aktive jenter på snowboard og twintip. Dette synes vi er spesielt artig. I tillegg har vi hatt en grupper for gutter fra 12 år og oppover. Det har vært en stabil gjeng over tid, men også her kommer det nye til.

I februar 2016 arrangerte vi en snowboard og twintipcamp ved Skillevollen Alpinsenter. Her var det 42 deltakere. Noe som vi synes er veldig bra. Vi fikk hentet opp fire snowboardtrenere fra Norges snowboardforbund, hvor to trenere var for guttene og to for jentene. Til guttene fikk vi opp trenere som kunne gi våre beste utøvere mye inspirasjon, veiledning og trening. Dette er noe som vi ikke greier i det daglige på grunn av deres høye nivå. Fra Norges skiforbund fikk vi en trenere til våre freeskiutøvere, og de var meget fornøyd med opplegget. I tillegg deltok trenerne fra egen klubb.

 

Det ble en helg med basistrening inne, mye kjøring i bakken, sosialt og med en avsluttende Big Air konkurranse, og ikke minst masse fornøyde utøvere.

 

I mars arrangerte vi en railjam utenfor Mo Handelspark. Her deltok 22 utøvere i strålende sol, og vi fikk vist oss fram for som kanskje ikke så ofte er i et alpinanlegg. 2. april var det duket for sesongavslutning for våre utøvere, og Spring Session ble arrangert. Spring Session er et arrangement som har Norgescup status hos Snowboarforbundet og er et lokalt renn innen Freeski. Her deltok 33 utøvere. På grunn av snøforholdene ble det arrangert øverst i Skillevollen Alpinsenter noe som gjorde det litt mindre publikumsvennlig. Men det var god stemning, et godt arrangement og fornøyde deltakere.

 

Klubben har også utøvere som deltar i Norgescup både i Snowboard og Twintip. Under Norgescup i Snowboard i Ringkollen i februar tok Trym Rengård 3. plass i slopestyle i seniorklassen. Dette er en utrolig god prestasjon av en utøver som er førsteårs junior kjører. Samme helg tok Kristian Skjømming hjem seieren i Slopestyle klassen Yngre junior.

 

I uken før påske dro 4 utøvere fra klubben til Trysil for å delta i NM Snowboard. De deltok i slopestyle, big air og snowboard cross. Kristian Skjømming fikk 2. plass i big air yngre junior, Sigurd Sønvisen Vargdal 7. plass i snowboard cross og Trym Rengård 7. plass i Big Air junior

 

I Freeski hadde vi tre deltakere i Norgescup som ble arrangert i Vassfjellet Trondheim. De var fornøyde med deltakelsen, men nådde ikke helt opp denne gangen. I NM freeski på Hovden deltok Mathias Høgås fra klubben. Han gjorde en fantastisk bra innsats, og fikk 3. plass både i slopestyle og Big air junior. Mathias Høgås er elev ved NTG Lillehammer freeski, og starter til høsten på sitt 3. år der. Hans gode resultater gjennom de siste par årene og i NM resulterte i en plass på juniorlandslaget for Freeski for neste sesong.

 

I tillegg starter tre nye av våre utøvere på NTG til høsten. Sigurd Sønvisen Vargdal og Trym Rengård setter kursen til NTG Geilo og snowboardlinjen der. Jon – Emil Gaup drar til NTG Lillehammer og freeskilinjen. Klubben er stolte av å ha så mange utøvere som satser og kommer inn på disse skolene. Det viser til et høyt nivå blant guttene. Kristian Skjømming har det siste skoleåret vært Roockie til NTG Geilo. Det vil si at de har et opplegg for dem de ser på som fremtidige elever og utøver innen sin gren. Kristian ble tatt opp ett år tidligere i Roockieopplegget enn det som er vanlig. Han har enda ett år igjen på ungdomsskolen. For den kommende sesongen er han inne i et opplegg som er et samarbeid mellom Snowboardforbundet og NTG.

 

Det har som sagt vært en innholdsrik sesong, og uten deres støtte har det ikke vært mulig å gi våre utøvere muligheter til å satse på sin idrett. Vi ser fram til et videre samarbeid.

 

Mvh Normal Snow Klubb v/ Marit Kåresdatte Nilsen

Del Del Del