Trener hverandre gode

24 april, 2018 12:58 Del Del Del

Etter en god sesong med juniorlandslaget skal Emilie Ågheim Kalkenberg (21) forberede seg til neste år hvor hun blir senior og skal konkurrere med de beste. For å gjøre dette trener hun med bror og skiskytter Simon Kalkenberg.

– Sesongen så lang har vært veldig bra. Jeg har fått opplevd ekstremt mye. Sesongens hovedmål har vært junior-VM 26. februar – 04. mars i Estland. Det er liksom det som har vært i tankene under opptreninga, forteller Emilie fra Skonseng UL.

Utfordrer hverandre
Emilie er ferdig med videregående skole og har valgt å ta et friår for å optimalisere treningsopplegget.
– Utfordringen så langt har vært å få alt til å klaffe. Man skal bli best på å skyte og best på å gå på ski. Det er utfordrende å balansere at det ikke blir for mye, og heller ikke for lite, forteller Emilie og roser treningsforholdene i Mo i Rana. 
– Det har fungert veldig bra. Trenerne har god kunnskap og anleggene er gode. Utfordringen er kanskje at man ikke har like mange å matche. Det savner jeg, men jeg får trent en del med broren min Simon, sier hun. 

Simon Ågheim Kalkenberg (23) fra Skonseng UL deltok denne sesongen blant annet under Norgescupen hvor han gikk inn til 7. plass. Han synes det er positivt å ha en treningspartner i søsteren Emilie.
– Vi trener mye sammen, til tross for at vi har ulike fysiske forutsetninger. Jeg går litt raskere enn Emilie på ski, men på standplass utfordrer vi hverandre, sier Simon. 

Nå er NM unnagjort og de to søsknene har en liten pause før ny oppkjøring begynner mot sommeren.
– Vi har fantastiske fasiliteter i Mo i Rana både for rulleski og løpeterreng, så vi satser videre, forteller han.
– Siden vi bor i samme hus er det naturlig at vi planlegger treningen sammen. Vi er ganske jevngode på skyting så der utfordrer vi hverandre. Simon unner meg alltid mine prestasjoner og har vært en god og viktig støttespiller, legger Emilie til.  

Har markert seg 
Mo Industripark AS har en bred sponsorportefølje og sponser både Emilie og Simon. Markedsdirektør i MIP AS Jan Gabor sier han er imponert over at vi har så mange unge utøvere fra Rana som sater både på ski og andre aktiviteter og prester godt. 

 Vi skulle selvsagt sponset alle, men det har vi dessverre ikke midler til. Det er litt ekstra gøy når de vi sponser gjør det bra i de idrettene de holder på med. Jeg synes det er knalltøft med dedikerte unge utøvere som legger inn innsatsen sesong etter sesong. Jeg kan se for meg at det er en fordel å ha søsken som deler samme interesse og kan være både konkurrent og treningspartner, sier Gabor.

Både Emilie og Simon har flere sponsorer og er glad for støtten.
– Det er kostbart å reise og Mo i Rana er ikke akkurat en billig destinasjon å reise frem og tilbake til, så uten sponsorer hadde jeg ikke kunnet satset så hardt, forklarer Emilie.  

Under NM i skiskyting på Lillehammer rakk Emilie å ta sølvmedalje i senior-NM mens hun enda er junior og har dermed allerede markert seg i NM i skiskyting for seniorer. I oppkjøringen gjennom sommeren og høsten skal hun blant annet trene teknikken for å bli enda bedre slik at hun er klar for en ny sesong.
– Nå skal jeg forberede meg til neste år hvor jeg skal bli senior og gå med de beste, avslutter hun.

Del Del Del