Rudi Pedersen, operatør ved Rana Industriterminal AS.

Trives på RIT

27 januar, 2014 10:25 Del Del Del

Rudi Pedersen trives veldig godt med varierte arbeidsoppgaver på Rana Industriterminal AS.

Som ung gutt måtte Rudi skru på alt, fra mobiltelefoner til klokker og tyngre ting.

– Jeg skrudde vel på alt jeg hadde. Så det måtte vel bli noe innen industri og mekanikk, flirer Rudi Pedersen. Han hadde likevel ingen konkrete planer for framtida da han var 16, og stien pekte seg mer eller mindre ut på egenhånd da han begynte med sommerjobber på Rana Industriterminal (RIT).

– Faren min jobber her, og hjalp til med å ordne sommerjobb. Likevel visste jeg ikke som 16-åring at det var her jeg skulle bli. Slik ble det, smiler han, og legger til at begge besteforeldrene hans jobbet på jernverket i sin tid, og at han har en eldre bror som jobber i Mo Industritransport AS.

 

Vernearbeid

Rudi Pedersen stortrives på RIT, og er glad for at han endte opp her.

– Det er en stabil og fin jobb, med varierte arbeidsoppgaver. Jeg liker å være ute, og det er mye utejobbing. Arbeidsmiljøet er også bra, så jeg har ingenting å klage på.

Rudi kjører hjullastere og kraner, jobber både på land og i båtene, og har også blitt engasjert i vernearbeidet ved bedriften.

– Det er viktig å ha fokus på sikkerheten i jobbene som gjøres, og det er veldig lærerikt å være med i vernetjenesten her.

Som familiefar berømmer han bedriften for å tilrettelegge for de ansatte.

– Skiftordningene tilpasses slik at man for eksempel kan få levert unger i barnehagen, og det føles veldig bra at bedriften er fleksibel overfor de ansatte, sier Rudi. Som pr i dag ikke kan se for seg noe bedre sted å jobbe i, også for framtida.

 

 

Rudi Pedersen, verneombud og operatør ved Rana Industriterminal AS.

Rudi Pedersen, verneombud og operatør ved Rana Industriterminal AS.

Kort om Rudi Pedersen

Navn: Rudi Pedersen

Alder: 24 år

Bedrift: Rana Industriterminal AS

Hjemsted: Mo i Rana

Utdannelse: Grunnkurs mekaniske fag

Arbeidserfaring: Sommerjobber på RIT fra 16 år, senere jobb på Mo Losse og Lastekontor i et halvt år, deretter vikarstilling ved Rana Industriterminal AS fra sommeren 2007, fast ansatt der fra 1. januar 2008.

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_RudiPedersen_ikkepaginert

 

Del Del Del