Trainee ved MIP Regnskap, Inga-Kristine Tetmo Juliussen, har en master i økonomi og administrasjon, og har spesialisert seg innen strategi, organisasjon og ledelse.

Unge velger industrien

17 august, 2017 8:43 Del Del Del

Mo Industripark AS fortsetter rekrutteringen av unge, høyt utdannede personer til industrien. Denne gangen klarte MIP Økonomi å lokke til seg verdifull kompetanse gjennom rekrutteringen av nyutdannede Inga-Kristine Tetmo Juliussen, som startet som trainee i avdelingen 14. august.

Juliussen, som opprinnelig er fra Sør-Sjona, har en mastergrad i økonomi og administrasjon, og har spesialisert seg innen strategi, organisasjon og ledelse. Hun skrev masteroppgave for Nova Sea AS, som omhandlet bonusordningens påvirkning på rekruttering og motivasjon. Etter fem år i Oslo flyttet hun og kjæresten nylig tilbake til Mo i Rana.

– Arbeidsmarkedet her på Helgeland er for meg like godt som i Oslo, og det er svært givende å få være en del av en bedrift som ønsker å fremme industrien, sier hun.

Mange fordeler ved å komme hjem
Etter mange år utenfor regionen, meddeler Juliussen at det er godt å komme hjem.

– Det er deilig å få være i nærheten av familie og venner. Og hesten min som har ventet på meg. Det er i tillegg vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet i Oslo, så det var mange fordeler ved å flytte hjem, sier hun. Nå håper jeg at jeg kan bistå MIP Økonomi med min ferske kompetanse. Jeg ser for meg å kunne bidra, være en ressurs og være med på utviklingen videre.

Juliussen hadde et vikariat i MIP Økonomi i sommer, og kjenner dermed noe til MIP allerede.
– Jeg hadde litt kunnskap om Mo Industripark fra før av. Jeg har alltid syntes at industrien er spennende. Ved å jobbe her får jeg langt mer innsikt i prosessene og det som skjer. Det er inspirerende å lære.


Attraktiv arbeidsplass

Med nærmere 120 ansatte i MIP-konsernet, er det mange som må følges opp, noe som også er viktig for den nye traineen hos MIP Økonomi.

– Det har alltid vært viktig for meg å få god oppfølging, og det sa jeg også under intervjuet. Dersom jeg skal kunne gjøre en god jobb så må jeg få god opplæring i bedriften. Min kompetanse er bred, og jeg ønsker å kunne bruke den slik at jeg kan gjøre en best mulig jobb for selskapet.

– Jeg trivdes veldig godt her i sommer og det er fint å jobbe i en bedrift som ønsker å videreutvikle seg. Mine kolleger har en bred og solid erfaring. Jeg får i tillegg delta på Industrikonferansen 2017 i september i Bodø, noe jeg ser virkelig frem til. Da får vi en oppdatering på hva som er nytt i bransjen. Det er kjempeartig å få være med på det. Dette er absolutt en attraktiv arbeidsplass med tanke på fremtidsutsikter, så jeg håper de blir fornøyde med meg.

Del Del Del