Den svenske gruppa Jazzoo underholdt de aller minste. Foto: Tore M. Furuhatt

Unike Hemnesjazz med musikkglede for hele familien

8 august, 2018 10:28 Del Del Del

Etter nok en vellykket Hemnesjazz er festivalsjef Marte Præsteng og resten av festivalledelsen godt tilfredse – ikke minst med tilbudet til barn og unge.

– Vi er veldig fornøyde. Vi har hatt et meget sterkt program, kunstnerisk sett. Vår bookingansvarlig, Magnar Skreslett, er helt fantastisk, sier festivalsjef Marte Præsteng.

Hun er glad for sponsorstøtten Hemnesjazz har fått, deriblant fra Mo Industripark AS, som har bidratt til å finansiere årets Ungjazz.
– Støtten fra sponsorene er helt avgjørende for at vi skal kunne holde på. Vi er veldig takknemlige for at vi har finansielle støttespillere, uten dem hadde vi ikke kunne gjort det samme, sier Præsteng.

Moro for de minste
Karoline Krüger og fru Nitters rytmeorkester og gruppa Jazzoo sørget for underholdning til den yngre garde under årets festival. Mens Krüger og hennes band serverte en forrykende forestilling til barn og voksne, har Jazzoo rettet seg mot de aller yngste.

I år fikk også to unge, lokale kunstnere, Helene Ravn (19) og Tina Varpen (20), mulighet til å vise seg fram sammen med årets festivalkunstner, Benita Tornholm.

Unik festival
Festivalsjef Præsteng framhever Hemnesjazz som en helt unik festival som ikke kan sammenlignes med de mange andre rundt omkring.

– Vi gjør ting på vår måte og har tatt i bruk steder over hele Hemnesberget. Nytt av året er musikkstien og friluftskonserten på Hundneset i samarbeid med Hemnes Turistforening, forteller Præsteng.

Karoline Krüger på vokal og trekkspill hadde med seg Ole Ludvik Krüger på perkusjon, Trond Lindheim på piano og Eline Sundal på cello. De leverte et fyrverkeri av en forestilling for barn og voksne. Foto: Tore M. Furuhatt

For Hemnesjazz har filosofien bak programmet alltid vært kvalitet, og Præsteng framhever nettopp kvaliteten i alt som har foregått på Hemnesjazz også i år.
–  Vi avsluttet med en fantastisk jazzgudstjeneste med Bech & Skeidsvoll New Orleans Band. Jeg tror det er første gang det har vært jamsession i kirka på Hemnes, smiler festivalsjefen.

– Lysende eksempel
– Hemnesjazz står frem som et lysende eksempel på kultur og musikkarrangement. Mo Industripark AS valgte å legge særlig vekt på å støtte Ungjazz 2018, sier markedsdirektør I Mo Industripark AS, Jan Gabor.

–  Det er viktig å skape kunnskap om bredden i både musikk og kultur, og Hemnes Jazz gjør dette på en utmerket måte. At ungdom finner et bredt tilbud innen ulike interesseområder bidrar til å legge til rette for bolyst og glede over å bo i landsdelen. I tillegg har de det artig, bedre enn det blir det ikke, avslutter Gabor.

 

Del Del Del