Anja Gull, avdelingsingeniør ved Molab AS.

Utvikler Molab AS

29 januar, 2014 8:30 Del Del Del

Jeg ble overrasket over at det fantes en såpass stor lab i en ganske liten by, og Molab gir veldig mange muligheter og utfordringer, sier Anja Gull fra Umeå.

– Molab er en bedrift som er i utvikling hele tiden for å møte kravene som stilles i markedet, og jobben gir veldig mange muligheter til faglig utfordring. Det er kult å få være med på å utvikle bedriften videre, sier Anja Gull. 25-åringen er avdelingsingeniør på Molab AS, og jobber mye med kvalitetssikring, oppsett av ny instrumentering, og akkreditering i forhold til ISO-standard.

– Det er veldig interessant. Man får være med å påvirke bedriften og forbedre den ytterligere, så det blir aldri kjedelige dager, smiler Anja.

 

Startet som laborant

Anja Gull ble klar over hva hun ville bli da hun var på gymnaset i Umeå. Hun ville studere kjemi på universitetet, og dette styrket seg gjennom deltidsjobben som laborant ved ALcontrol Laboratories. Før gymnaset var hun usikker på hvilken vei hun skulle velge.

– Jeg tok en beslutning om å ta en tidligere eksamen enn tenkt, og tok bachelorgrad i analytisk kjemi. Ellers hadde jeg nok studert videre, men jeg føler dette ble et lykkelig valg for meg, sier Anja, og angrer ikke på at hun begynte å jobbe heltid.

– Og nå har jeg fått jobb ved Molab, noe jeg er svært godt fornøyd med. Jeg trives svært godt her, og får mange utfordringer i jobben. I blant kan det kanskje bli vel mange utfordringer. Det kan skje uforutsette hendelser som man må løse. Det er kjedelig om alt går på skinner også! bedyrer hun.

 

Anja Gull, avdelingsingeniør ved Molab AS.

Anja Gull, avdelingsingeniør ved Molab AS.

Har det bra i Molab

Overgangen fra Umeå i Sverige til Mo i Rana har vært en grei prosess for henne.

– Jeg har en samboer fra Mo i Rana, så det var lett for meg å bli en del av samfunnet her, smiler hun.

– Det gikk også veldig greit å bli en del av Molab. Det er et godt arbeidsmiljø her. I denne avdelingen er vi omtrent 30 ansatte med ulike personligheter, og selv om jeg tror jeg er yngst, så kommer jeg godt overens med alle. Det er mye god humor, smiler hun. Selv har ikke Anja så nært forhold til industrien, men registrerer at bekjente er opptatt av det.

– Folk i Mo i Rana er interessert i industrien. Den har nok betydd mye for stedet og folket her, sier Anja Gull.

 

Kort om Anja Gull

Navn: Anja Gull

Alder: 25 år

Bedrift: Molab AS, avdelingsingeniør.

Hjemsted: Umeå i Sverige, nå Mo i Rana

Utdannelse:      Bachelor i analytisk kjemi ved Umeå universitet

Arbeidserfaring: Parallelt med studier på gymnas og universitet har hun jobbet deltid som laborant i ALcontrol Laboratories fra hun var 18 år gammel. Har jobbet i Molab AS siden august 2012

 

Se reportasjen fra MIP Magasin 2014 i pdf-format:

MIPmagasin_Anjagull

 

 

 

Del Del Del