En stolt daglig leder i Miras Hydraulikk inviterte til 30-årsjubileum for bedriften 18. desember.

– Vår viktigste kapital er de ansatte

19 desember, 2019 16:17 Del Del Del

Det sa en stolt daglig leder, Bjørn-Einar Nesengmo, under Miras Hydraulikk sitt 30-årsjubileum som ble markert onsdag 18. desember.

– Vi hadde en liten samling med de ansatte for en uke siden, men det er veldig stas å rigge i stand til en større markering med kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere som betyr mye for bedriften, smilte daglig leder da han åpnet jubileums-markeringen.

Verkstedlokalene til Miras Hydraulikk var for anledningen innredet med julepyntede bord og stoler, og de mange fremmøtte fikk servert julegrøt, kake og gløgg mens bilder og film fra de siste 30 år rullet og gikk på storskjerm.

Heder og ære
Miras Hydraulikk har sine røtter i en lang og stolt industrikultur i Mo i Rana og har i 30 år levert tjenester til mange av bedriften i industriparken. Men det var ingen selvfølge at selskapet skulle feire tre tiår med drift.

Bjørnar Nyjordet og John Øverdal fikk diplom for langt og tro tjeneste i Miras Hydraulikk AS

Bjørnar Nyjordet og John Øverdal fikk diplom for langt og tro tjeneste i Miras Hydraulikk AS

– Det var en stor oppgave å gå fra offentlig til privat eiere på industritomta, men heldigvis var de 11 som startet bedriften handlekraftige i en viktig overgangsperiode. De skapte fundamentet for dagens bedrift som har blitt bygd videre på i 30 år, forteller Nesengmo.

Det ble ikke bare tid for mimring om historien til bedriften under 30 års markeringen. Anledningen ble også benyttet til å hedre bautaene i selskapet.
– I dag er vi 20 ansatte hvor flere av dem har vært med fra starten i 1989. Blant de finner vi Bjørnar Nyjordet og John Øverdal som er røttene i kunnskapstreet til bedriften. Vi setter veldig pris på deres arbeidsinnsats og at de har valgt å være hos oss så lenge, sa Nesengmo under jubileumsmarkeringen før han overrakte diplomer til Nyjordet og Øverdal.

Strålende jubileumsår
Ikke nok med at Miras Hydraulikk feirer 30 år i bransjen, men de kan også se tilbake på 2019 som et godt år for bedriften med betydelig vekst, spesielt på industrirørsiden.
– Vi har vært heldige å få lov til å ta del i noen av investeringene som har blitt gjort her inne på tomta gjennom flere rør-prosjekter blant annet hos Elkem, fortalte Nesengmo forsamlingen.

Han var tydelig på hvorfor selskapet har lyktes over flere tiår.
– På papiret har Miras Hydraulikk veldig få bokførte anleggsmidler. Vi er så heldige å ha en solid arbeidskapital, men den største og viktigste kapitalen vi har er våre ansatte. Det de som er bedriften, de er vår største verdi og gjør det mulig at det går rundt, slo en stolt daglig leder fast.

Har troen på fremtiden
For årene som kommer håper Miras Hydraulikk på at de skal ha samme tempo, men erkjenner at det er noen utfordringer i vente.
– Det er tredje året på rad vi opplever omsetningsvekst. Men vi ser utfordringer neste år. Prisen på stål og ferrolegeringer globalt kunne ha vært bedre samtidig som vi blir påvirket av hvordan det går med de andre bedriftene i parken ettersom 60% av vår omsetting skjer mot bedrifter i parken. Men vi skal krumme nakken, fortsatt jobbe hardt og godt og jeg har troen på at det blir et bra år, avsluttet Nesengmo.

– Vi hadde en liten samling med de ansatte for en uke siden, men det er veldig stas å rigge i stand til en større markering med kunder, leverandører og andre samarbeidspartnere som betyr mye for bedriften, sa en storfornøyd daglig leder da han åpnet jubileums-markeringen.

Om Miras Hydraulikk AS

  • En del av Miras-konsernet
  • Stiftet 25. september 1989
  • 20 ansatte
  • Leverer hydraulikk-, industrirør-, og mekaniske tjenester til mange av bedriftene i Mo Industripark

 

Del Del Del